Christiania Mannskor presenterer nyskrevet norsk mannskormusikk fra sin nye CD, «Something New», i Hamar domkirke fredag klokka 19.00. «Something New» er den første av fire planlagte innspillinger, og inneholder musikk som tidligere ikke er lydfestet, med verker fra komponister som Wolfgang Plagge, Knut Nystedt og Kjell Mørk Karlsen. Rolf Jacobsen er representert i to stykker av Jon Mostad, og et av disse er tonesettingen av «I butikkenes skoger», som ble urframført for publikum sommeren 2014 etter å ha ligget urørt siden 1976. - Dette er musikk som ellers ikke er å høre i Norge så ofte, sier dirigent Marius Skjølaas, som gleder seg til å presentere ensemblets aller første CD. Skjølaas mener det er unikt i norsk sammenheng at et mannskor kan presentere ny norsk musikk på denne måten. - Christiania Mannskor arbeider målbevisst for å fornye mannskorsangen i Norge. Koret er i nær kontakt med flere av landets ledende komponister, og vi ønsker å gjøre både gammelt og nytt mannskorrepertoar bedre tilgjengelig for flere, både i Oslo og nasjonalt. Derfor er jeg selvsagt stolt over å presentere korets aller første innspilling på konserten i Hamar fredag, sier Skjølaas. Marius Skjølaas, opprinnelig fra Løten, er til daglig er kantor i Trefoldighetskirken i Oslo. Han grunnla Christiania Mannskor i 2009 og er dirigent og kunstnerisk ansvarlig. Koret består av 16 profesjonelle sangere, og holder høy kunstnerisk kvalitet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.