Lys lapskaus er genial mat å ha ferdig når man kommer frem til en kald hytte sent en fredag kveld. Eller som dugnadsmat til gjengen som hjalp til med flytting.

600 gr lettsaltet svinekjøtt eller lettsaltet sideflesk uten svor, i terninger

7 dl vann eller kraft

800 gr potet, i terninger

200 gr kålrot, i terninger

200 gr gulrot , i terninger

100 gr sellerirot , i terninger

1⁄2 purre, i skiver

1 ts salt

1 ts nykvernet pepper

1. Ha kjøtt i en gryte, hell på vann til det dekker. Kok opp og skum av urenhetene som danner seg på toppen.

2. Senk varmen og la det småkoke i ca. 45 minutter, eller til kjøttet begynner å bli mørt.

3. Tilsett potet- og grønnsaksterninger. Kok videre til alt er mørt, ca. 20 minutter.

Lapskaus kan også lages med kokt svineknoke eller rester av annet kokt kjøtt. Kok da grønnsakene møre først, og bland inn kjøttet i terninger mot slutten av koketiden.

4. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille ved servering.

Om lapskausen er tynn, kan den jevnes med litt potetmospulver.

Serveres med flatbrød/brød.

(Matprat.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.