Nyskolen, som skal erstatte skolene Kilde og Skarpsno, koster 217 millioner kroner. Planen er at den skal stå ferdig høsten 2017 og ha plass til totalt 435 elever. Skolebygget skal oppføres i tre etasjer, mens administrasjonsbygget får to etasjer.

Etter at reguleringsplanen for Moelv skole ble vedtatt i september 2012, har Ringsaker kommune også bestemt å bygge en svømmehall i tilknytning til eksisterende flerbrukshall. Dette område er regulert til festplass, og det arbeides derfor med ny plassering av festplassen.

– store fordeler

«Den midtre delen av område T1, avgrenset av byggesonen i vest og stabburet/hagen på Mo gård i øst, skal være festplass for Moelv by», står det i reguleringsbestemmelsene vedtatt i 2012 og som det nå søkes dispensasjon fra.

– Fordelene med å gi omsøkte dispensasjon er at man kan få tilrettelagt den nye skolen med stort og moderne og nødvendig uteareal som barna kan disponere til de aktiviteter som man kan tilby. Samtidig får man en god plassering av festplassen slik at også denne kan ivareta sine tiltenkte funksjoner. Dersom både skole med uteområde og festplassen får hensiktsmessig utforming og plassering må fordelene anses å klart overstige ulempene ved å gi nødvendig dispensasjon, skriver Sweco i sin dispensasjonssøknad til kommunen.

Vil skape stor aktivitet

Sweco ønsker en dispensasjon fra formålet for plassering av skolens aktivitetsområde.

– For skolen ønsker man en skolegård eller lekeplass som innbyr til aktivitet når barna er ute i friminutter og lengre pauser. Dette er et viktig tema i dagens helsepolitikk og et tema som er viktig for skolene. Det er ønskelig at uteområdene tilbyr tilstrekkelig plass og er tilrettelagt for fysisk aktivitet. Det gir en god sosial setting, og fysisk aktivitet er den beste hvile i en ellers stillesittende skolehverdag. Det er ønskelig at skolegården har en plassering nær inngang og er et sammenhengende avgrenset området som er åpent og oversiktlig, skriver Sweco til kommunen.

River deler av låven

Oppsummert søkes det om rammetillatelse til:

• Oppføring av nye Moelv skole, herunder riving av deler av låve.

• Opparbeidelse av utomhusarealer i henhold til landskapsplanen.

• Opparbeidelse av parkeringsplasser ved Idrettsvegen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.