– Ååh, jeg svetter nå! Det er slitsomt med hockeyskole, sier Ruben Bleknes Pålsen (6).

Han er en av rundt 100 unge som er med på høstferiehockey i ferien.

Det går unna når de yngste deltakerne slippes ut på isen. Noen tøffe dueller, smeller og fall blir det, men først av alt er det skøyteferdigheter som vi som trives best på bar bakke bare kan drømme om.

Drømmer om Storhamar

Bleknes Pålsen er en av høstferiehockeyens yngste deltakere. Men selv om han bare er 6 år, har han spilt hockey i to år allerede.

– Det er kult å spille hockey, og det er ikke skummelt i det hele tatt. Når vi blir eldre skal vi spille både hjemmekamper og bortekamper, det blir bra, sier han.

Og drømmene for framtida er klare.

– Jeg vil spille på A-laget til Storhamar. Det er drømmen. Jeg tror jeg kan klare det når jeg blir eldre, sier Bleknes Pålsen.

– Hvem synes du er best på Storhamar nå?

– Alle på A-laget er best, svarer han kontant.

Og på veien til a-lagsspill kan hockeyskole være bra for utviklingen.

– Jeg har lært mye så langt i dag. Det er bra å være med på dette. Det er gøy å gå på skøyter, og nå blir det bra med lunsj for jeg er sliten, sier 6-åringen, før han tusler inn i garderoben for å skifte.

– Populært

Instruktør Ole Robert Holmen fikk selv en voldsom luftetur etter en kollisjon ute på isen. Han kom seg på beina igjen, og synes det er gøy å være med som instruktør.

– Dette er noe som har blitt arrangert i mange år. Det er populært, og det har nok fått en oppsving etter snuoperasjonen som var her. Det er bra trøkk på hockey, sier han.

Han forteller at det blir mye skøytesnøring, men at det stort sett har vært smil og trivsel.

– Det er viktig at vi kan gi deltakerne en mestringsfølelse her. Det betyr mye, sier Holmen.

Deltakerne er på hockeyskolen fra 8 til 15 og får prøve seg på ulike arenaer.

– De er både på is, trener utenfor isen og har teori, sier Holmen.

Lars Røste Moen (7) trivdes på hockeyskolen, og fikk vist fram imponerende ferdigheter.

– Det er gøy her, og det morsomste er å få være på is. Jeg har spilt hockey i to år. Jeg har kanskje lært litt her i dag også, sier Røste Moen.

Etter HAs besøk i ishallen ventet lunsj for deltakerne, som skal holde det gående til og med onsdag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.