4 stk eple - syrlige

2 stk egg

150 gr sukker

50 gr smeltetsmør

3/4 dl melk

150 gr hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts malt kanel

2 ss perlesukker

50 gr hakkedemandler

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Bland smør og melk og pisk blandingen i eggedosisen.

Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

Hell deigen i smurt, liten langpanne (20x25 cm). Dryss 1 ts kanel over deigen.

Hell vannet av eplebåtene og legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen.

Dryss til slutt over perlesukker og hakkede mandler.

220°C i 30 - 35 minutter. (frukt.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00