4 stk eple - syrlige

2 stk egg

150 gr sukker

50 gr smeltetsmør

3/4 dl melk

150 gr hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts malt kanel

2 ss perlesukker

50 gr hakkedemandler

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Bland smør og melk og pisk blandingen i eggedosisen.

Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

Hell deigen i smurt, liten langpanne (20x25 cm). Dryss 1 ts kanel over deigen.

Hell vannet av eplebåtene og legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen.

Dryss til slutt over perlesukker og hakkede mandler.

220°C i 30 - 35 minutter. (frukt.no)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.