Hva gjør du når resten av isen er i ferd med å smelte og du vet at i morgen kommer en ny ladning gjester? Jo, blander den halvsmeltede isen med fryste bær og kakesmuler, og lager din helt egen dessertvariant!

5 dl vaniljeis

2 dl frossen bærblanding

2 dl kakesmuler

6 sandkaker

1 dl friske bær

Slik gjør du:

1. Bland halvtint iskrem og frosne bær og ha alt i en form. Sett i fryseren i minst 3 timer. Om isen var veldig tint, bør du røre i massen innimellom for å forhindre at det dannes iskrystaller.

2. Ta isen ut av fryseren og sett den i kjøleskapet i ca 20 minutter før servering.

3. Form kuler av isen og plasser på kakene. Pynt med friske bær og server med en gang.

Ikke vær redd for å prøve andre smakskombinasjoner i isen. Sjokolade, kanskje noen biter hakket konfekt, karamell, sterk kaffe, likør eller konjakk – alt går i isen!! Med litt friske bær eller en fruktsalat blir det garantert en dessert som vekker begeistring.

(Matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00