Kokt egg på spinatkrem, servert med grovt rugbrød og toppet med gresskarkjerner er en sunn og smakfull rett som passer godt til frokost, lunsj eller som kveldsmat.

1⁄2 båt hvitløk

1 dl kesam mager, 1 %

100 gr babyspinat (ferdig vasket)

1 klype kajennepepper

1⁄4 ts salt

2 egg

2 skiver grovt rugbrød

2 ss gresskarkjerner

1⁄4 ts kajennepepper

Slik gjør du:

1. Riv hvitløk på et lite rivjern. Ha kesam og hvitløk i en bolle. Bland inn fersk spinat og smak til med kajennepepper og salt.

2. Kok egg i 6 minutter. De skal være «smilende». Helle kaldt vann over dem, skrell dem og sett dem til side.

3. Fordel spinatkrem på brød. Del eggene med fingrene slik at eggeplommen renner ut litt, og sette dem på spinatkremen. Dryss over gresskarkjerner og kajennepepper og server straks.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00