• VALGSENDINGER: I forbindelse med valget blir det sendt en ordførerduell, to folkemøter og direktesending på valgnatta.

Sport og politikk blir viktige ingredienser når det rigges for en hektisk tv-høst for HATV på h-a.no.

– Vi ser at det er stor interesse for levende bilder hos alle mediebrukere, og særlig blant de yngre lesegruppene, der vi ikke står så sterkt, sier sjefredaktør Carsten Bleness i HA.

Rinkside er populært

Det skal bygges et nytt studio i forlengelsen av VIP-en i Hamar OL-amfi, og her vil hjemmekampene til Storhamar bli diskutert og analysert av eksperter og en programleder. I tillegg vil både spillere og trenere komme innom studiet.

– Rinkside er et populært tv-tilbud for de hockeyinteresserte. Nå utvider vi fra korte intervjuer til en komplett studiosending. Vi tar sikte på en halvtimes sending etter hver hjemmekamp, sier sportsredaktør Rune Steen Hansen, som sammen med fotosjef Trond Lillebo har jobbet med prosjektet en stund nå.

Planen er at å vise høydepunkt fra kampen, og snakke om alt som er verdt å snakke om etter disse hjemmekampene.

Gratis tre ganger

– Sendingen blir trolig et opptak rett etter kampen, som vil bli lagt ut igjen på h-a.no cirka en time etter kampslutt. Da kan de som har vært på kampene, rekke å komme seg hjem foran pc’n, smart-tv’n eller bare legge seg på sofaen med mobilen i hånda og få med seg alt det siste om hockeykampene, sier Steen Hansen.

Hockeysendingene vil gå som et gratistilbud for alle etter de tre første hjemmekampene. Deretter blir det gratis for alle abonnenter etter en innloggingsmodell, men det vil også bli mulig for ikke-abonnenter å kjøpe seg dagspass til hockeysendingene.

HA fortsetter også fotballdekningen på nett. Kampene sendes direkte på HATV, med høydepunkter etter kampen. Her lages det også video med spillere/trenere med reaksjoner og kommentarer.HA kommer også til å utvide nettsatsingen på Elverum håndball og Lillehammer ishockey, og dekke samtlige av deres kamper.

HATV direkte

Disse kampene sendes direkte på HATV, med høydepunkter etter hver kamp. I tillegg lager vi video etter kampene med spillere, trenere for å høre deres kommentarer og reaksjoner. Alle kampene sendes med betalingsløsning, som innebærer at abonnenter på HA får se kampene gratis, mens det koster 49 kroner pr. kamp for ikke-abonnenter.

Disse kampene sendes:

6.september: Molde 2-HamKam

13.september: HamKam-Strindheim

20.september: Nardo-HamKam

26.september: Rødde-Brumunddal

28.september: HamKam-Aalesund 2

3.oktober: Stjørdals-Blink-HamKam– Nå prøver vi å møte folks voldsomme interesse for sport, sier sjefredaktør Carsten Bleness.

I HAs sportsredaksjon er det også nye konsepter under utvikling. Sportsredaktør Rune Steen Hansen har hyret inn stavhopper Malin Vik Gregor, som vant HAs Talenter. Hun skal lage videoblogg for HATV.

– Poenget er å inspirere folk, med fine treningsøvelser, slik at du kan komme deg i form i Hamar, sier Steen Hansen.

Intervjuer ny ordfører

De kommende ukene vil HATV også satse tungt på valgsendinger. HATV har tidligere vist flere folkemøter, hvor oppslutningen har vært stor blant både frammøtte og seere. Fram mot valget vil HA holde to nye slike møter, ett i Brumunddal, og ett i Hamar. Begge disse møtene blir streamet live.

Tirsdag 1. september klokka 12 er det partilederdebatt fra HAs lokaler

Torsdag 3.septenber er det åpent valgdebattmøte i Hamar

Tirsdag 8.september er det åpent valgdebattmøte i Brumunddal

Mandag 14.september fra klokka 21 til 00.00 blir det direktesendt valgsending fra Hamar.

I tillegg sender HATV direkte fra valget mandag 14. september hvor vi vil gi deg de lokale resultatene fortløpende, samtidig som vi vil intervjue de aktuelle ordførerkandidatene og andre aktuelle aktører fortløpende.

– Vi satser på å kunne intervjue den nye Hamar-ordføreren på HATV en gang ut på natta, sier programlederne valgnatta Anne Ekornholmen og Rune Steen Hansen.

Musikk og trening

HATV har også et stort prosjekt på gang i musikksjangeren. Konkurransen Uhørt er et samarbeid mellom HA og musikkverkstedet i Hamar kulturhus, der lokale band får spille inn en musikkvideo på klubbscenen i kulturhuset.

– I oktober blir videoene lagt ut på HAs nettsider til avstemming. De tre beste får holde konsert i Kirsten Flagstad-salen helga 20.-21. november, og vinneren får opptre under ungdoms-OL, sier fotosjef Trond Lillebo, som har laget musikkvideoer for ni lokale band.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.