Dette trenger du:

1 kg ferske bringebær (ferdig renset)

revet skall av 2 lime

400 gr sukker

0,5 pk. syltepulver

Slik gjør du:

1.Sørg for å ha klar sterile glass til det ferdige syltetøyet (se framgangsmåte lenger ned i saken).

2.Ha bringebær og revet limeskall i en kasserolle på høy varme. Rør om til bærene begynner å væske. Det tar 1-2 minutter.

3.Tilsett sukker og syltepulver og rør om til sukkeret er helt oppløst.

4.Hell det varme syltetøyet over på rene, varme glass. Sett på lokk og la glassene avkjøles helt. Oppbevares tørt og mørkt. Åpnede glass kan oppbevares 2-3 uker i kjøleskapet.

Frysetips: Fordel bringebærsyltetøyet i poser med lynlås og legg flatt i frysen. De flate posene gjør at syltetøyet tiner raskt.

Slik steriliserer du sylteglass

1.Vask glass og lokk godt, for eksempel i oppvaskmaskinen.

2.Forvarm ovnen til 100˚C. Dypp glassene i kokende vann og sett på et stekebrett.

3.Tørk glassene i stekeovnen i ca. 10 minutter. Glassene er klare til bruk. (Mega-Coop)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00