Dette trenger du:

1 kg ferske bringebær (ferdig renset)

revet skall av 2 lime

400 gr sukker

0,5 pk. syltepulver

Slik gjør du:

1.Sørg for å ha klar sterile glass til det ferdige syltetøyet (se framgangsmåte lenger ned i saken).

2.Ha bringebær og revet limeskall i en kasserolle på høy varme. Rør om til bærene begynner å væske. Det tar 1-2 minutter.

3.Tilsett sukker og syltepulver og rør om til sukkeret er helt oppløst.

4.Hell det varme syltetøyet over på rene, varme glass. Sett på lokk og la glassene avkjøles helt. Oppbevares tørt og mørkt. Åpnede glass kan oppbevares 2-3 uker i kjøleskapet.

Frysetips: Fordel bringebærsyltetøyet i poser med lynlås og legg flatt i frysen. De flate posene gjør at syltetøyet tiner raskt.

Slik steriliserer du sylteglass

1.Vask glass og lokk godt, for eksempel i oppvaskmaskinen.

2.Forvarm ovnen til 100˚C. Dypp glassene i kokende vann og sett på et stekebrett.

3.Tørk glassene i stekeovnen i ca. 10 minutter. Glassene er klare til bruk. (Mega-Coop)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.