Nes kirke er åpen for besøkende i sommer. Infoteket arrangerer guidete omvisninger hverdager klokka 13.00, 14.00 og klokka 15.00. Kirken er også åpen hver lørdag klokka 11.00-16.00 til og med 10. august i samarbeid mellom Nes menighet og Nes historielag. Det er vert/guide til stede og nytt av året er minikonserter hver med unge lokale sangere og musikere lørdag klokka 13.00. Nysatsingen er både for at det kan være godt å lytte til vakker sang og musikk, samtidig som det er en fin anledning for ungdommene til å vise hva de kan. Konsertene varer rundt et kvarter. Kommende lørdag hører du Wiebke Bock Gjendal og Elida Lorentzen. Vanja og Malin Hoelstad synger lørdag 20. juli og Paul Granerud er sist ut 10. august. (Konsertprogrammet for 27. juli og 3. august er ikke klart i skrivende stund). Nes kirke er en korskirke i stein i engelsk-gotisk stil fra 1250 vakkert beliggende ved Mjøsa i Nessundet. Kirken ble restaurert 1700 og 1964. Den har vernestatus som fredet, og arkitekten er ukjent. Nes kirke har 342 plasser og jernbeslått sakristiport med innskriftbånd og ring på hoveddøren fra middelalderen. Det heter seg at man skal ha rodd til alters under storflommen i 1789. Kirken er tilgjengelig med rullestol.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.