• Stengt: Deler av Miljøgata ble stengt for trafikk i dag tidlig, og strekningen blir sperret av til søndag klokka 15.00.

- Det er klart at dette arrangementet kommer til å prege sentrum. Vi stenger av store områder i en liten periode, og folk er ikke vant med at sentrum blir avsperret på denne måten, sier områdeansvarlig under Tømmerstock-festivalen Frode Mosether.

Positive brumunddøler

Årets to festivalscener okkuperer store deler av sentrumsarealet, og i dag tidlig ble deler av Miljøgata stengt for trafikk. Arrangørene fra Brumunddal Kulturforum er allikevel ikke bekymret over potensielle klager fra sinte trafikanter som vil fram.

- Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger, og folk er generelt veldig positive til det som nå skjer i byen, sier han. Mosether påpeker samtidig at det kun er snakk om et par hundre meter av vegen som blir sperret av for trafikk, og at belønningen tross alt kommer til å bli en fest som byen borgere sjeldent har sett maken til.

Forventer stor pågang

Nå håper arrangørene at helgens festivalgjengere bruker beina for å ta seg til sentrum.

- Vi forventer et stort innrykk av folk, og vi har allerede lagt beslag på et stort antall parkeringsplasser i sentrum, sier han.

Festivalområdet har plass til minst 4000 publikummere, og arrangørene kan melde om at billettsalget går så det suser.

- Hittil har vi solgt 1800 billetter, og det er vi veldig, veldig fornøyd med. Vi forventer også stor pågang i billettsalget under selve festivalen, smiler Mosether.

- Vi vet at mange er skeptiske til været, og at de dermed venter med å kjøpe billett til siste stund, forteller Mosether.

Han benytter samtidig anledning til å skryte av brumunddølenes trofasthet til hjembyen.

- Når det skjer noe i Brumunddal så møter folk opp. Det ser vi gang etter gang, og det kan vi være stolte av, sier Mosether.

Arrangørene fra Brumunddal kulturforum har mobilisert et stort korps av frivillige, og i går jobbet rundt 50 ildsjeler i god gammeldags dugnadsånd for å få de siste forberedelsene på plass.

- Vi har fire fulle vogntog med utstyr, og det er ganske mye når man tenker på at vi rigger opp i Brumunddal sentrum. Vi er ikke vant med så store tilstelninger her i byen, ler Mosether.

I dag braker det altså løs, og festivalen starter med legendene i Uriah Heep som kveldens store headliner. Det kommer til å bli en meget friskt start på helgen.

Les også
KULTUR

HATV: Se video av tempelet her!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.