- Da vi startet i 2005, var tanken at det skulle være lite og intimt, sier Anja Katrine Tomter.
Og intimt blir det fortsatt, men lite er det ikke.
- Det har aldri vært så omfattende noen gang, sier Anja.
- Men jeg tror ikke vi skal ha det større enn dette.
Så det neste målet er å få ansatt en person i en 30 prosent stilling, i tillegg til at Anja selv er i en 30-prosentstilling som festivalsjef.
- Det er jo et økonomisk spørsmål, men en ansatt tvinger seg fram, sier hun.
Bobby McFerrin er headlineren på årets festival. Han har vært i Hamar én gang tidligere, på det som het Musikkfestdagene i Hamardomen i 2004. Gjerne blir han oppfattet som en av verdens beste vokalkunstnere. Og selv om det er over 20 år siden superhiten Don't worry, be happy kom, har han atskillig flere sider å vise fram.
McFerrin står for åpningskonserten i Hamarhallen torsdag kveld. Hamarhallen framstår for øvrig i nyoppusset form, og heter nå Scandic Arena Hamarhallen. Samme sted er det Hanne Boel skal ha sin konsert fredag kveld.
Ellers er det Festiviteten, som i AnJazz-sammenheng heter Hamar Gamle Rådhus, som er festivalens hovedarena. Med en veksling mellom Hamar Teater og den tidligere kommunestyresalen, er det sammenhengende program her både torsdag, fredag og lørdag kveld. På lørdagskvelden kommer blant annet, på rekke, Frida Ånnevik, Arild Andersen og Silje Nergaard, og det er ikke noe dårlig kobbel.
LØRDAG FORMIDDAG ER det tid for festivalens utendørsarrangement på Østre Torg. Her gjenoppstår HamJam, og her oppstår Jazz & Fashion som et nytt innslag. Ellers dukker Airplayin' opp, fortsatt med musikken fra Airplay på programmet.
Fast innslag på AnJazz er ellers jazzlunsjen i Bondestua på Astoria, der det i år er Carsten Boe Trio som sørger for den musikalske føden. Og her er det tradisjonelt trangt om plassen; i fjor var det nærmest anspent i køen blant dem som ville inn til de 100 plassene.
På programmet for årets festival står også to urframføringer. Det ene er bestillingsverket Mambo, Bolero og Cha Cha, som framføres fredag kveld av Toneheim Jazz, som stiller med rundt 60 unge musikere.
Samarbeidet med Toneheim er ellers videreført i årets festival i form av konserter i Festiviteten både torsdag og lørdag.
Den andre urframføringen er 5 Fatale, som framføres i Festiviteten ved midnatt fredag kveld. Bak denne forestillingen står Adam & Eva i samarbeid med blant andre Nils Petter Molvær, Karoline Amb, Anna Sundstrøm Otervik, Marianne Haugli og Jens Haugen.
Avslutningskonserten er med Jon Eberson Group i Hamardomen søndag. Jon Eberson, sammen med Hilde Marie Kjersem og Sigurd Hole - opprinnelig rendøl, slapp sitt nye album Comfort Call i fjor høst til flotte kritikker. Musikken er skrevet av Eberson, tekstene av Kjersem, og dette er første gang Eberson har et så omfattende samarbeid med en vokalist/tekstforfatter siden Sidsel Endresen på 1980-tallet. De har også med en strykesekstett fra Kringkastingsorkesteret.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.