Kommer fansen for å digge i en musikkrok mellom butikker med malingsspann og kjøkkenutstyr, nesespray og plaster og dyrefor? Jepps! Musikkverket på Maxi Storsenter er stedet. Volumet er skrudd opp inne på platesjappa – og på ei lita scene innerst i lokalet er det live rock’n’roll, jazz, viser, country og blues.

Torsdag kveld fikk kjøpesenterpublikumet levert noen låter fra prosjektet «Tett på Hamar»; med Christina Jacobsen, Geir Risbakken, Marvin Paulsen, Odd Arne «Oddis» Johansen, Roy Arne Engebakken og ansatt i butikken, musiker og komponist Henning Ramseth.

Stor trafikk

Ideen tok tidligere plateanmelder i Hamar Arbeiderblad, Svein Erik Løberg og DJ Erik Spikkerud med seg da de i fjor sommer tok over Musikkverket. De fikk med seg musiker og komponist Henning Ramseth på laget – og bare siden i høst har tjuefem – tretti artister vært på scenen.

Det hele åpnet med Hedmarkens gromgutter, Return, 3. august, bare et par dager før Stange-bandet skulle gjøre fyrbøterjobben for Toto på Tjuvholmen. Siden den gang har folk med plastposer i hendene trampet takta til artister som Contrazt, Backstreet Girls, Steinar Albrigtsen, Levi Henriksen, Frida Ånnevik, Stein Torleif Bjella, samt mange av distriktets musikere.

– Stas, sa Bjella

– Stas med vinylplatebutikker som holder koken og en ære for meg å spille i en slik, åpnet Stein Torleif Bjella da han var på besøk – og sjarmerte en stappfull butikk med kjente låter som «Kalas», «Tiger på Sundretur» og «Psykisk kan du væra sjøl». Han takket pent for seg, og dro ut pluggen – men ble trampeklappet opp igjen på scenen: «Mere, mere, mere …»

Om noen få dager kommer Knut Reiersrud, som flere av artistene gjør en minikonsert på Musikkverket før han går på en større scene i Hamar sentrum på kvelden. Og flere artister står på plakaten; som Hege Øversveen 8. februar, amerikanske Hanna Aldridge, Autokarma – med flere.

Danseband

Det har vært stas med nasjonale stjerner som både Bjella, Albrigtsen, Backstreet Girls og Ånnevik – men størst suksess foreløpig er dansebandartistene, som Contrazt og Anne Nørdsti.

– Med Contrazt var det fullt hus, folk strakte hals langt utenfor butikkinngangen, kanskje var det to 250 her … Og inne danset folk, sier Svein Erik Løberg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.