Fredag deltok Ottestad skolekorps og Vang skolekorps i Kirsten Flagstad-salen i Hamar kulturhus. Lørdag var turen kommet til Brumunddal Jente- og Guttemusikk, Furnes Skolemusikkorps og Moelv skolemusikkorps på scenen i Moelv kulturhus. Dermed er Teater Innlandets storsatsing for korps over.

– Det har vært spennende å være med på det. Vi har øvd til det i hele høst. Jeg tror det har gjort noe med motivasjonen hos alle, sier Simen Amundsen (17) i Vang skolekorps.

-I Ottestad skolekorps er vi ganske få denne høsten, etter at mange av de eldste sluttet, sier Sunniva Strand (13) i Ottestad. – Men jeg tror at det har hatt god virkning på korpset å få være med på dette. Det har vært noe annet enn det vi gjør til vanlig.

Samme sjarm

Teatersjef Janne Langaas er også svært godt fornøyd med den spesielle satsingen.

– Det har vært en fest å være ute på vegen med dette prosjektet, sier hun.

– Det har vært mye jobbing for musikerne. Men de har fått anledning til å vise hva de holder på med når de ikke er ute og marsjerer 17. mai.

– Det er klart det har vært ulikt nivå på korpsene. Men alle korpsene har fått anledning til å vise hva de kan. Og sjarmen – den er den samme hos alle.

– Så håper jeg også at Teater Innlandet har fått noen nye venner med denne satsingen. Det har vært kjempegode publikumstall hele vegen. Så dette har vært en vinn-vinn-situasjon for både oss og korpsene, sier Janne Langaas.

Lever videre

Selv om «Korps» nå er avrundet for Teater Innlandets del, tror Janne Langaas at prosjektet kommer til å leve videre.

– Det er flere teatre som har uttrykt ønske om å få ta gjøre noe av det samme, sier hun.

– For jeg tror det er en unik idé. Jeg vet i hvert fall ikke om noen som har gjort noe slik før med korps.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.