Fredag sto en gråtkvalt Reidar Gundersen (40) fram på VG, NRK og TV 2 og fortalte om hvordan han, som Edvartsens assistentdommer, følte han hadde blitt krenket og mobbet av Hamar-dommeren da de dømte i samme team i 2014 og 2015.

Støtte

Leder i Hamar IL Fotball, Rune Stenberg, vil ikke kappe hodet av Edvartsen etter avsløringen.

– Dette er en vanskelig situasjon for vår dommer Svein-Erik Edvartsen, men vi som klubb støtter Svein-Erik  og stiller opp for han.

Da Gundersen fortalte sin historie fredag, raste folk mot Edvartsen på sosiale medier.

– Skjønner du at folk reagerer på ordbruken i meldingene fra Edvartsen?

– Det er ikke noe tvil om at den korrespondansen er uheldig. Men vi vet jo lite eller ingenting om hva som har gått den andre veien til Svein-Erik fra andre dommerkolleger, for det sier ikke saken så mye om, sier han.

HER kan du lese hva HAs sportsredaktør skrev om saken i en kommentar for tre uker siden.

Maktmisbruk

Da Stenberg snakket med VG 20. april, sa han følgende om situasjonen mellom dommersjef Terje Hauge og Edvartsen:

– Dette synes vi er maktmisbruk. Jeg bryr meg om Svein-Erik fordi han har vært en del av klubben vår siden han begynte som en meget ivrig dommer da han var 14 år. Han er det nærmeste vi har en toppidrettsutøver i Hamar IL, og da er det frustrerende å se at han blir behandlet slik som dette.

– Mener du fortsatt at Edvartsen er utsatt for maktmisbruk?

– Saken er blitt litt ensidig framstilt, og utspillene i media den siste tiden mot vår dommer Svein-Erik virker litt for godt samkjørt til at det er helt tilfeldig.

– Jeg har minner om tandoori- og kebabdommer. Og det synes jeg er greit å ta med i det store bildet. Svein-Erik har fått sin del opp gjennom, han. Men det virker ikke å være så mange som tenker på det nå, sier han.

røft miljø

Gundersen viste fram meldinger der Edvartsen kom med flere stikk og hard kritikk av ham.

Stenberg føler seg ikke sikker på at hele sannheten er kommet fram.

– Vi synes det er rart at denne kritikken av Svein-Erik som nå omtales ikke har kommet fram tidligere, avslutter han.

Konflikten mellom Edvartsen og Hauge tok fyr da Svein Oddvar Moen, dommeren som er rangert høyest av samtlige norske fotballdommere, valgte Frank Andås, som dømte i teamet til Edvartsen, inn i sitt eget.

Edvartsen, rangert som nummer to, trodde da han kunne velge fritt. Men det fikk han ikke. Og siden har konflikten eskalert i media.

Edvartsen har ikke besvart HAs forsøk på å nå ham.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.