Om det er noe som imponerer skikkelig er det ferdighetene til elevene på Stange videregående skole sin danselinje. Det er ikke bare snakk om å bevege seg til musikken: Det er snakk om formidling, kroppsspråk og blikk, som er med på å gjøre hele opplevelsen mer ekte. 

Forestillingen bestod av to akter, med en tjue minutters pause i mellom. Dette er første gangen i år at elevene fra alle tre årskull har satt opp en forestilling sammen.

Elevene styrte showet

I samarbeid med sine lærere var det elevene som stod for PR, koreografi og planlegging. Lokalet falt på Hamar Teater, hvor det var salg av både kaker og kaffe i pausen.

Vi tok oss en liten prat med prosjektansvarlig for elevene, Emilie Fosstveit, før forestillingen begynte.

- Vi har tatt utgangspunkt i de fire temaene sannhet, skjønnhet, frihet og kjærlighet med inspirasjon fra bohemen og filmen «Moulin Rouge». Vi vil formidle de fine sidene av å stå på en scene, samtidig som vi vil skildre de litt mørkere sidene, sier Fosstveit.

En radikal fortelling

Med seg på laget har elevene fått fortelleren Martin Thorshaug og gjestekoreograf Trond André Hansen, som er tidlige elev ved Stange videregående skole.

Mellom hvert nummer kommer Thorshaug frem og gir oss ett inntrykk av hva som skal skje videre. Det er vanskelig å forstå om han er forstyrret, eller bare veldig glad i showdans og damer.

Elevene har selv koreografert både solonummer og gruppenummer, også sammen med Hansen.

STÅENDE APPLAUS

Alt i alt ble det 19 innslag, hvor det kunne variere fra en rolig, men intens stemning til noe lettere ballett.

Med musikk som «Show must go on» av «Queen» til klassiske «Mondo Erotica» av Jun Mirvake er variasjonen god.

Full sal og stående applaus reiste seg i det elevene var ferdige med sitt siste nummer, hvor alle årskullene stod på scenen. Fargene spraket, glitter fra taket og store smil om munnen. Tung pust, og lettelse etter en vel gjennomført forestilling.Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00