Og med i hvert fall ett helt korps i salen som tilhører ble det hyggelig å spille for litt flere publikummere, selv om korpsene nok hadde fortjent enda flere.

Begge sitter nemlig på et stort og variert repertoar, noe som ble tydelig mandag kveld i Flagstadsalen.

Gjestene først

De to dirigentene, Trond Eklund Johansen og Ivar Hellesnes, vet å velge riktig og spennende repertoar. De gir sine musikerne passe med utfordringer, slik at alle har noe å strekke seg etter. Men samtidig skal de jo klare det, slik at det høres bra ut. Etter publikums reaksjon å høre, lyktes de med begge målene denne gangen.

Gjesten, Vang musikkforening, var første korps ut. Og som alltid ga Trond Eklund Johansen en passende introduksjon til hvert av stykkene. Akkurat det var helt avgjørende når det gjaldt «The Wrong Note Rag».

– Her går nesten alt gærent, så spenn sikkerhetsbeltene! advarte Johansen.

Et meget artig verk fulgte, med de varslede feilblåste tonene og den til tider løpske takten. Det krever sitt av et korps, og at dirigenten var i veien, ifølge Johansen selv, var jo slettes ikke sant. Stykket er for øvrig skrevet av Leonard Bernstein, og korpset har satt seg det hårete målet å spille ett Bernsteins-verk hver konsert i år. Det kan bli interessant!

Det ble ellers et variert repertoar, med alt fra en folketone, to marsjer, og en jubileumsintro med «Congratulations», komplett med flaggveiving og konfettisprett, dedikert Hamar Musikkorps.

Jubilanten

Det fyller nemlig 120 år i år, og skal fortsette feiringen med flere konserter i år.

Denne gangen var medlemmene sommerlig kledd, og gledet seg til avslutning etterpå, med pizza og øl. De uniformerte musikerne i Vang måtte dessverre gi avbud på invitasjonen:

– Vi er tross alt snart 125 år, og har feiret allerede i helgen, var unnskyldningen.

Korpset presterte bra for det. Her var det kjappe takter i «Carmen Suite», og latinamerikanske rytmer i «Besame mucho» og «Buenaventura», som ga slagverket en herlig utfordring.

De slo til med to potpurrier, begge fra musikalverden. Først den mindre kjente «Elisabeth», for så å avslutte med mye gjenhørsglede i «Les Misérables». Det ga en bra musikalsk start på uken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.