Henning Kvitnes kommer opp på scena i Kirsten Flagstad-salen etter en introduksjon. Han velger seg en gitar fra gitarstativet i det grønne scenelyset og starter kvelden i Hamar kulturhus med tittelsporet på den rykende ferske skiva hans. Nemlig «60 runder rundt sola».

Henning og bandet

Med seg på scenen i Hamar kulturhus, hadde Kvitnes følge av «Gutta i bandet», som bandet hans så fint og direkte heter. En spade er en spade.

Og disse gutta i bandet, de kan å spelle altså. Henning Kvitnes hadde et solid og godt band i ryggen, noe som løftet konserten betydelig og bidro til ekstra rockefot, imens Kvitnes strømma melodiene på kassegitaren sin.

De vanlige band-instrumentene var representert med trommer, gitar, bass, orgel og piano – keys. Men noen ekstra godbiter kunne bandet også friste med.

Freddy Holm spilte på diverse strengeinstrumenter som lap steel, mandolin, dobro, banjo og fiolin. Det var en fryd å høre han spille blues-licks på dobro og lap steel. Holm var bandets lille ekstra, som gjorde det hele enda mer interessant.

Henning & Gutta i bandet var en strålende kombinasjon.

Et blanda repertoar

På repertoaret sto det både gamle og nye låter for kvelden. Henning spilte for eksempel «Å elske noen» og «Svevende» – sistnevnte med skikkelig kult mandolinspill til.

Han dro også «Evig eies (kun et dårlig rykte)», etter å ha introdusert låta som «en gammal sang som jeg egentlig var drit lei av å spille». Den hadde visst fått en ny gnist allikevel, og publikum virket storfornøyd med låtvalget.

På den låta dro organist Jon-Willy Rydningen hånda nedover tangentene og markerte spranget inn i refrenget med kraft og sjel. Publikum fikk avslutte låta.

Godt samspill

Kontakten mellom scene og sal var sterk gjennom konserten. Henning Kvitnes var flink til å slå av en prat mellom låtene, enten det var fleip eller fakta han sydde overgangene mellom sangene sammen med.

Samspillet mellom Kvitnes og publikum var godt, og det bidro til at det ble en mer intim og personlig konsert, i den store salen.

Det ble en heidundrandes kveld for det fullsatte kulturhuset, med flott musikk og et vanntett show.

Henning Kvitnes & Gutta i bandet leverte solid og stålsikkert.

TERNINGKAST: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00