Hanne T. Asheims «Mennesker er så 2018» var en glede og en karusell av musikk, moro, uttrykk og humør. Premièren torsdag den 13. september på Hamar teater bød på en latterfull økt og en spesiell show-opplevelse.

Salig blanding

Selv om det ikke var noen flere enn Asheim på den tomme scenen med unntaket av et piano og en krakk, fylte Asheim ut forestillingen og greide å holde både intensiteten og interessen oppe.

Med en salig blanding av sang og historiefortelling, fikk stykket en variert form. Særlig på grunn av uttrykkene og stemmebruken til kabaret-fortelleren.

SNERTEN TEKST OG MUSIKK

Teksten var velformulert og smart. «I rommet sto et piano ustemt av å ikke bli spilt på, som derfor ikke ble spilt på», og mange andre snertne og artige strofer og sammensetninger ga manuset både dybde og variasjon.

Og musikken, den var herlig den også. Med melodiøse og humoristiske melodier, trollbandt Asheim publikum. Sangene i kabareten hadde alltid et glimt i øyet, og var både fengende og fin. Kabaret-fortelleren brukte pianoet på en gjennomtenkt måte – både til å akkompagnere sangen og til å lage små «spesialeffekter», som for eksempel å underbygge en robotstemme, eller lage en meldingsvarsellyd.

INNLEVELSE OG TROVERDIGHET

Hanne T. Asheim gikk inn i roller med sterk innlevelse og troverdighet. Med blikk, bevegelser og stemmer vekslet hun mellom karakterene i stykket og en dramatisk historiefortellerstemme. Hun var rett – og slett både et «enmannsband» og et «enmannsteaterkompani» samtidig. Hun kunne sikkert greid å håndtere både stortromme med pedal, piano, munnspill og et Shakespeare-manus i samme slengen.

Sosialt perspektiv

Noe annet som drar Asheims forestilling opp, er de samfunnsaktuelle og sosiale perspektivene som var lett tilgjengelige og synlige under all humoren. «Mennesker er så 2018» kan nok være en tankevekker for mange.

Asheim høstet masse latter og applaus av et fornøyd og underholdt publikum. Det skal en ikke kimse av. Bra saker!

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.