• Morten Harket. Foto: NTB scanpix

Vi er på plass på pressekonferansen.

* Det begynner å samle seg folk her. Både journalister og representanter fra arrangøren og de som har jobbet med bookingen.

Det blir avslørt at det er det norske superbandet a-ha som kommer.

Konserten er 14. august og billettsalget begynner førstkommende tirsdag.

Det vil bli fullt band og elleve mann på scenen. Det vil altså ikke være den akustiske versjonen som de blant annet skal ha i Oslo Spektrum.

Kultursjef Morten Midtlien sier bandet har kostet såpass at de vil komme i mål dersom de får solgt billettene til 795 kroner.

- Var a-ha førstevalget?

- Det er ikke helt sånn det fungerer. Man starter med mange navn på blokka og så sitter man igjen med noen få navn til slutt  Ville se på enten en gruppe eller en kvinnelig artist, sier Røhne.

Det er begrensinger på hvilke artister de kan hente med tanke på pris. 

U2 er for dyre

- Mange ønsker seg jo band som U2 eller Rolling Stones, men det har vi ikke sjanse til. Vi er ikke i nærheten engang, sier Røhne.

Morten Midtlien sier de har en limit, men at han ikke ønsker å si hvor mye den limiten er på.

- En svær produksjonslinje som vi ikke har sett maken til her på Stortorget. De har satt sammen et nytt band med elleve på scenen. Det blir masse hits og heftig lydbilde.

Espen Røhne sier det har en avtale med a-ha om at de skal spille omtrent to timer inkludert ekstranummer. 

- Kontrakten skrev vi for under to uker siden. sier konsertarrangør Røhne.

Han har ikke vært i direkte kontakt med trioen, men de er klar over at de nå skal spille i Hamar.

Ikke unplugged

- Vi var nære på at et av medlemmene skulle være på pressekonferansen her i dag, men det gikk ikke, sier Røhne.

a-ha har nylig git ut MTV Unplugged-album, men det var aldri aktuelt å ha en unplugged-konsert på Stortorget.

- Vi var ute etter den elektriske pakken med fullt band og ikke den akustiske formen. Det hadde ikke passet helt på Stortorget, sier Røhne.

Det er fire andre steder i Norge som skal ha elektrisk konsert med A-ha denne sommeren, blant annet Kongsberg og Trondheim. Hamar blir den femte og siste. Røhne sier de har det kontraktsfestet. 

- Det ønsker å ha en elektrisk konsert på Østlandet og da mener Live Nation at Hamar er stedet å gjøre det på.

Vi er allerede i gang med å sondere 

- Jeg tror de er de eneste norske som akkurat nå kan fylle Stortorget, sier Røhne.

Han sier det lenge var usikkert om a-ha kunne komme. Det stoppet litt opp med sonderingen rundt bandet da de så ut til å ha andre planer, og to andre artister var da mer aktuelle. Så ble a-ha aktuelle igjen.

Røhne har selv sett dem flere ganger. 

- Det er en gigant innenfor norsk pophistorie med en stadionproduksjon i verdenstoppen.

Røhne er foreløpig ikke nervøs for om de skal selge ut konserten.

- Jeg føler meg sikker på at det blir utsolgt, sier han.

14. august er på en tirsdag. Tidligere har storkonsertene på Stortorget vært på lørdager. Røhne mener dette ikke er et problem.

- Vi har sjekket dette ut og tror ikke det skal ha noe å si. Det viktigste er at det er om sommeren mens det er skoleferie. Husk at mange småbarnsforeldre også kan ha mye agenda i helgene slik at en ukedag kan passe best.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.