Fredag kveld var det premiere på Væillsetrevyen sin oppsetning «Du store væla sett frå Gat’n i 2018». På premièren var det nesten fullt, med drøye 220 billetter solgt – så latteren skulle stå i taket inne på Vallset samfunnshus denne livlige revykvelden.

Dugnad som duger

Væillsetrevyen er en dugnadsbaser revy, med et dugnadsbasert skuespillergalleri, orkester og revy-apparat. Her er alt gjort skikkelig – med frivillighet og velvilje. Amatørene på Væillsetrevyen er amatører som duger, og som har en vidunderlig utstråling på scena. Det opereres altså med en godhjerta sjarm, og hyggen er til å føle på. Dette farger alle sketsjer, musikkinnslag, og monologer. Men det er ikke bare sjarm, stas og moro på Væillsetrevyen – revyen er ordentlig gjennomført også.

Mangfoldige sketsjer

Væillsetrevyen byr på sketsjer om alt fra lokalt patriot-prat, groviser, Tempo-klubb, rap om skolevei, gubber om nyhetsbilde, eksamen, droner, skriftemål på utedo, Pizza La Italia, Sverige-handel, bompenger og mer.

«Du store væla sett frå Gat’n i 2018» var både forutsigbart – på den måten at man har med ingrediensene som skal til i en revy – og uforutsigbar – fordi sketsjene var kreative og fantasifulle, med gode kostymer, futt og fart.

«Før i tida var det piker vin og sang, nå får en væra glad en har regelmessig avføring», sier gamlekara (Steinar Kjeverud og Magne Engen) fra benken på bussholdeplassen, sammen med et tilhengerlass av andre vitser.

Også er det for eksempel noe feil med studentens leilighet.

«Jeg har satt tallerkenene i oppvaskkummen, sånn som vanlig, men de blir ikke borte», sier den frustrerte studenten (Andrea Lillemo) til moren i telefonen.

Skuespill, sang og sketsjer

Det er denne gode komboen av skarpladde og sjarmerende skuespillere fulle av innlevelse og revy-glød, kombinert med varierte, morsomme og presise sketsjer, flotte kostymer, fine sangnumre, dans, et ordentlig liveband og god lyd, som gjorde Væillsetrevyen 2018 til en festlig og sterk revy. Revygruppa kunne høste latterbrøl etter latterbrøl, og fortjente den lange og hjertelige applausen ved teppets fall. Den kunne sikkert høres helt opp til «Gat’n».

TERNINGKAST: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00