Det amerikanske metalbandet Manowar ble stiftet i 1980 av Black Sabbaths tidligere bass- og pyrotekniker Joey DeMaio. Gjennom tiårene som har fulgt siden Manowars første slag, har bandet gitt ut 13 studioalbum og høstet internasjonal suksess.

Siste turné

Nå – 38 år etter Manowars fødsel, er det klart for «The final battle world tour». Fansen får bestemme hva som skal spilles, da settlista er stemt fram blant Manowars publikum. Manowar fører altså sine siste slag i 2019 på publikums premisser – og Hamar står på menyen.

Returnerer til Hamar

-We are ready to return as promised to True Metal Viking territory! They are a hungry for bone crushing, face melting metal, and that is what we will deliver, sier Joey DeMaio om norgesbesøkene.

Manowar spilte faktisk på Scandic Scene, Hamar sist i 2017 – og nå skal til returnere til «viking-territoriet», som DeMaio sier.

-De skrek ut og lovet at de skulle komme tilbake fra scenen i fjor, forteller Espen Solheim Røhne fra Venues – apparatet som booket bandet i fjor og nå.

–Grunnen til at de spiller to konserter i Hamar er at de har trofaste fans her på Østlandet, også likte de Scandic Scene – med konsertlokale og overnatting på samme sted. Slik kan de bo sammen med fansen, sier Solheim Røhne og legger til at det at det var Manowar selv som ønsket seg to kvelder i Hamar, og at de valgte Hamar framfor Oslo.

På Scandic Scene

Manowar spiller to kvelder på Scandic Scene 9. og 10. april. Slaget om billettene startet allerede mandag den 25. juni kl. 10.

Blant dem som allerede har sikret seg inngang på «The final battle world tour», er det nok noen som har stusset over billettprisen. Inngangen på Scandic Scene koster 1245 kr – av nødvendighet, ifølge Venues.

–De har med seg et produksjonscrew på om lag hundre personer, så for å booke store Manowar til en såpass liten scene måtte det bli slik. Vi har betalt godt for at de skulle komme, forteller Solheim Røhne.

Kult å kunne tilby Manowar

Solheim Røhne som selv bor i Hamar, synes det er utrolig kult å kunne tilby et sånt show i byen. -Når Manowar velger Hamar framfor Oslo er det veldig gøy, konkluderer han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.