Kaia Huuse har skrevet om kjærlighetens mange sider i både sanger og bøker. I fjor ga hun ut «En liten bok og kjærlighet» – en diktbok inkludert cd, som ble presentert som «poetiske hverdagssukk om å elske. I lykke og smerte, mellom pasta, våkenetter, uvær og mandager».

– Det er jo dette jeg ofte skriver om, sier hun.

– Jeg har også fulgt med på samlivsspalten til Frode Thuen i A-magasinet, og syntes vi hadde et felles tema. Så jeg sendte ham et brev med spørsmål om vi skulle gjøre noe sammen. Og det ville han. Resultatet ble forestillingen «Kjærlighetens bakgater».

– Frode Thuen representerer fakta og forskning som samlivsterapeut. Så får jeg heller appellere til det følelsesmessige, sier Kaia.

Oppstrammer

Premièren hadde de på Den Nationale Scene i Bergen, Frode Thuens hjemby, der forestillingen ble spilt for tre fulle hus. Senere skal den tilbake til Bergen, men først etter besøket på Teater Innlandet Scene lørdag 18. november.

– Vi erfarer ofte at det er småting som konflikter i samlivet starter med, sier hun.

– Jeg vil ikke si det er revolusjonerende innsikter vi tar opp. Men det kan være en del ting som er lett å glemme i den travle hverdagen. Jeg merker selv at jeg plukker opp mye som jeg ikke tenker ofte nok på. Så jeg trenger en oppstrammer iblant. Og det er det kanskje flere som gjør.

Bok og plate

Kaia Huuse har også andre prosjekter i høst; hun har både to bøker og ny singel på gang.

Visdomsordboka «Noen må være prikken under i-en også» er nettopp utgitt. Hun er også redaktør for Cappelen Damms juleantologi «Ren jul», der hun har valgt dikt og tekster av både nye forfattere og en klassiker som Prøysen.

Kaia Huuse har også 20-årsjubileum som plateartist neste år.

– Jeg har spilt inn en del låter, og ser fram til å komme med noe nytt, sier hun.

Og nå skal hun tilbake til Hamar kulturhus også. Der har hun ikke opptrådt siden hun var med på åpningsforestillingen i mars 2014. Og det har skjedd mye siden den gangen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00