– Vi har hatt så mange gode opplevelser med Defrost, at det er klart flere av oss tenker at vi en gang skal komme tilbake og bygge dette videre, sier Martine Børresen, en av representantene fra Defrost Youth Choir.

– Det er et veldig trygt miljø som det er godt å være en del av.

Og det er nettopp slikt kultursjefene i de fire kommunene vil høre mer av i framtida, og en av hovedgrunnene til at de nå har bevilget 150.000 kroner i tre år til disse to organisasjonene. Det handler om å rekruttere, utvikle og ikke minst tilbakeføre kulturkompetansen til området. Valget falt på disse to fordi de allerede er godt etablerte i regionen.

– Begge er viktige rekrutteringsarenaer for barn og unge, de er godt forankrede og flinke til å skape god kvalitet, sier kultursjef i Hamar, Morten Midtlien.

idretten som forbilde

– Idretten er flink til å organisere seg og satse regionalt, klarer vi å komme dit innen kultur også er det grisekult, sier kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig. Leder for HEBU, Øystein Skjesol er ikke bare glad for pengene, men også enig i tankegangen:

– Vi ser behovet for et bredt tilbud, også oppover til dem som vil komme langt med musikk i regionen. Og dét ender opp i folk som vokser opp her, tar videre musikkutdanning andre steder, og som kommer tilbake. Regionen vår er tuftet på det.

Også styreleder i Defrost, Niels Hagen, er takknemlig for anerkjennelsen.

– Vi ønsker å rekruttere mer ute i kommunene, finne de som vil satse videre, og vi vil jobbe enda tettere med kulturskolene.

fortsettelse følger

Initiativet er et lite steg fram til noe som kultursjefene håper vil vokse.

– Vi fire kommunene går sammen nå, og så kan andre komme etter, sier kultursjef i Løten, Bente Hagen. I neste runde snakkes det om at den regionale korpsmusikken vil kunne få et lignende løft. Også andre kunstarter som teater og dans vil kunne inngå i ordningen.

– Det har vært morsomt å få til dette, som en start, sier en optimistisk Asle Berteig.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.