Det var rød løper og stor stas på Hamar kino onsdag kveld, da «En Affære» av Dahlsbakken-brødrene fra Hamar, skulle vises for et tilknyttet publikum, eller førstemann til mølla blant spente publikummere. «Eksklusiv premiere», ble det så fint kalt.

På den røde løperen

De som strømmet inn i sal 2 for å få se den nye filmen, var for eksempel familie og venner, medvirkende i produksjon, distribusjon og promoteam, og skuespillere og filmskapere. Ellers var også interesserte publikummere til stede på førpremièren.

– Vi har høye forventninger til filmen, sier Hamar-jentene Bjørk Ellingsbø, Karoline Sund Aga og Thea Kristine Almsbakken (alle 19 år) i fellesskap på vei inn.

Omsider spradet også Dahlsbakken-brødrene og skuespiller Tarjei Sandvik Moe nedover den røde løperen. Det var disse gutta som var kveldens store helter på Hamar kino.

Stas å komme hjem

– Det er stas å komme hjem til Hamar og vise film her, sier regissør Henrik Dahlsbakken (29).

Han er født og oppvokst her i byen, og synes det er stas at billettene for førpremièren er borte.

– Det var jo her i byen jeg starta å lage film sammen med kameratene mine for 20 år siden, sier den fortsatt unge, lokale filmskaperen.

Fornøyd skuespiller

Tarjei Sandvik Moe (19) har sett filmen et par ganger allerede.

– Det er en stilig og spennende film, forteller han før premièren.

Inne i salen holdt daglig leder Espen Jørgensen en liten «andakt», før han stilte gutta noen spørsmål om filmen og dens forbudte, omstridte erotikk.

– Det er stas å få spille en karakter med litt selvtillit og attitude, forteller Sandvik Moe.

– Også litt rart å ta bussen om morgenen og se bilder av seg selv i bar overkropp på plakater, men det er gøy da, fortsetter han.

debatt og minglestund

Etter filmen var det mange lovord og diskusjon rundt tematikken blant publikumet.

– Historien var annerledes enn det jeg hadde forventet, forteller Thale Fladmark (24) fra Lier.

– Man ble sjokkert og overrasket, sier venninnen Karina Madsen (22) fra Valdres.

B-fotograf Kristian Skar Frøysaa (26) fra Hamar, sier at han tror filmen har vekket følelser hos mange.

Han, Dahlsbakken-brødrene og Tarjei Sandvik Moe konkluderer med at tilbakemeldingene er gode.

– Nå er det bare å glede seg til norgespremière på 120 kinoer fredag, sier Oskar Dahlsbakken (26).

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.