20. november samles alle deltakerne i London. Gjennom tre uker skal representantene for sine land blant annet gjennom talent- og modell konkurranser. 14. desember vil regjerende mester Megan Young fra Fillippinene krone sin etterfølger.

Opptatt av miljø

En av kjernesakene hennes er miljøet og utryddelsen av flere dyrearter hver dag. Dette sier hun til missworld.com der hun også nevner hjembyen Moelv.

- Befolkningen i verden eksploderer, og forurensningen vi skaper setter jorda i ubalanse. I min hjemby Moelv med bare 5.000 innbyggere, er omgitt av en stor skog med ville dyr som elg og ulv, sier hun.

Selv har hun et mål om å finne jobb i en ikke-statlig organisasjon utenlands skriver Ringsaker Blad. I en slik organisasjon ønsker hun å hjelpe mennesker i nød.

Prestisjetung kåring

Miss World er den eldste internasjonale skjønnhetskonkurransen. Den ble startet i 1951 i Storbritannia av Eric Morley. I år holdes konkurransen i London slik som aller første gang. Årets kåring blir nummer 63 i rekken, og blant kandidatene er brudestylisten Monica Olivia Pedersen.

I 2012 besluttet «missegeneral» Geir Hamnes, som relanserte konkurransen på 80-tallet, å legge ned «Frøken Norge». Interessen blant publikum og tv-aktører hadde dalt kraftig de siste årene, og Hamnes uttalte at «konkurransen på mange måter har gått ut på dato».

Men den tradisjonsrike kåringen har på ingen måte forsvunnet inn i historiebøkene - den er bare litt mindre synlig. På andre året har kandidatene blitt plukket ut gjennom en lukket casting, arrangert av talentspeiderselskapet The Oh Company, med lisensholder Morten Sommerfeldt i spissen.

I år er det Monica Pedersen fra Moelv som får muligheten til representere Norge i Miss World. 

- Dette er fortsatt en viktig konkurranse, og jeg vil selvsagt bidra til å hente opp interessen hos det norske folk. Men jeg tenker ikke så mye over det, jeg er stolt uansett, forteller Pedersen til Dagbladet og fortsetter:

- Flere må forstå at dette ikke handler om det ytre lenger, men om så mye mer. Det handler om å være engasjert i noe, stå for noe. Selv om det høres ut som en eneste stor klisjé.

25-åringen fra Moelv jobber til daglig i en brudebutikk i Oslo, der hun er stylist og veileder for jenter som skal gifte seg. Ved siden av er hun en aktiv «skogvokter» og ambassadør for Regnskogfondet.

- Som kandidat til Miss World vil jeg forsøke å øke bevisstheten rundt emner som miljøproblematikk, og få flere til å bry seg, sier deltakeren til Dagbladet

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00