Fredag kveld opptrådte Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen – med band – på Hamar teater. Konsertforestillingen «Bakom berg og blåne», førte 38 publikummere inn i en magisk og mystisk verden, med folketradisjon, natur, hulder og historier.

Trollbindende

Musikken som finurlig og fantasifullt liret seg fram fra scena, var av den interessante og hypnotiserende sorten. Verdensmusikkuttrykket fra Nord-Østerdalen framsto som svært trollbindende og eksperimentelt. Hulbækmo og Jacobsen hadde med seg Hans Hulbækmo – trommer og perkusjon, sag og munnharpe, Alf Hulbækmo – tangenter, munnspill og altsax, og Ellen Bekken – kontrabass. Tone H. sang, spilte harpe, lyre og trøorgel, imens Hans Fredrik J. spilte gitar, fløyter, sopransax, sekkepipe og oud.

Etter den store, eksotiske besetningen å dømme, kan man skjønne at uttrykket var rikt. Men ikke nok med det – koret Vingel Singers og dirigent Erlend Horten var med i «Bakom berg og blåne», regissert av Betine Fiskaa Johannessen.

Dristig og dramatisk

Dramaturgien i den rike sammensetningen av instrumenter, musikere, kor og dramatisering, var både sterk og spesiell.

Det skjedde mye forskjellig i løpet av konserten på Hamar teater, så det var bare å lene seg tilbake og følge med på en både sart og drivende konsertforestilling, med mystikk og friskhet.

Vingel Singers bidro med både dramatisering til musikken, og kunne for eksempel kle seg ut med kapper, vinterpelser, eller late som om de var trær. Rollen som skog hadde de i en skumrende og trollaktig låt om Huldra. «All slags trollsnakk, med sitt trollpakk», hvisket koret lummert og skummelt. «Mellom berg og blåne» var på en måte som å få fortalt en historie gjennom abstrakt og uttrykksfull musikk, med repeterende, symbolsk lyrikk. Det var dristig og dramatisk!

Sært og spennende for 38

Selv om det bare var 38 folk blant publikum, og 23 på scena – leverte Tone Hulbækmo, Hans Fredrik Jacobsen, bandet og koret en fortryllende og kreativ konsertforestilling, med god lyd og sterke bilder. Det var sært og spennende.

TERNINGKAST: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.