– Dette var virkelig moro. Vi har hatt fast plass på premièren i flere år, og vi blir alltid like overrasket over hvor flinke de er, sier Solveig og Einar Lund. Den blide duoen fra Vallset var blant de rundt 270 frammøtte som sørget for latter i salen under fredagens premiere.

Aktuelle saker

Vallset samfunnshus var nemlig stappet med folk og stemningen var god da Væillsetrevyen inviterte til premièren av høstens revy. Væillsetrevyens høstforestilling har fått et fast navn i «Du store væla sett frå Gat’n». Revyen byr på et skråblikk på de store hendelsene som har preget året som har gått, og innslagene tar for seg både lokale, nasjonale og internasjonale begivenheter. Alle saker sett fra et Vallset-perspektiv. I år har Væillsettrevyen fått servert mye godis å skrive om, og på den måten står ikke 2016 tilbake for noe annet år. Det amerikanske presidentvalget, Pokémon Go-hysteri, langrennslandslagets dopingdommer, bonderomantikk og jernbanetraseer var blant innslagene som sørget for latter i salen. Hamar har riktignok fått orden på stupetårnet siden i fjor, men Busteruds kamp for full sprut i den såkalte prostatakulpen på Stortorget var selvagt på agendaen.

Imponerte publikummere

Dette er en umåtelig populær gjeng i Vallset, og for mange står nok Væillsetrevyen for et av årets store høydepunkter.

– Ja, dette er virkelig et av årets høydepunkter. Her får man lea litt på lattermusklene, smiler Einar Lund.

– De gjør alt på egenhånd, og det er utrolig at de får til noe så stort og bra i denne lille bygda her. De gjør en utrolig god jobb, mener Solveig Lund.

Paret forteller at de var tidlig ute for å skaffe seg billetter til premièreforestillingen.

– Det er som regel fullt hus hver eneste gang de spiller, man må være tidlig ute. Jeg tror ikke det er mange billetter igjen i år.

– Vi har alltid sørget for å se premièreforestillingen. Da skjer det som regel en god del uventede og artige ting på scenen, smiler Solveig Lund fornøyd.

Nå venter fem nye spilledager på Vallset samfunnshus, og det er ingen ting som tyder på at latteren vil avta med det aller første.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00