For femte år skal Lutefiskfestivalen arrangeres, og denne gang er planen å sette opp en egen revy, Lutefiskrevyen. Premiere er tenkt 1. november, planen er seks forestillinger i Hamar teater. Flere kjente navn står allerede på blokka, men det må penger til. 1,4 millioner kroner. Nå frir initiativtakerne Oddvar Hemsøe og Bjarte Ytre-Arne til kommune, fylkeskommune og næringslivet.

– Finansieringen må være i orden til St. Hans. Hvis ikke, så må dette legges på is. Så må vi i så fall si: vi prøvde, men byen ville ikke, sa Oddvar Hemsøe.

Ja og ja

Johanne Margrethe Kippersund Nesdal har sagt ja til regissørjobben, skuespiller, regissør og professor i skuespillerfag ved Teaterhøgskolen, Lars Erik Holter, har sagt ja til å hjelpe til, Ørnulv Brun Snortheim er klar som musikalsk leder og Tor Kr. Simonsen har produsentrollen.

– Hele prosjektet vil sysselsette 50 personer, pluss frivillige, fortalte Oddvar Hemsøe under presentasjonen.

– Vi vil gjøre dette skikkelig, derfor ønsker vi også profesjonelle bidragsytere, som selvsagt skal ha sin lønn, sa Hemsøe .

– 1. november skal folk gå ut fra premieren med en «wow-følelse». Byen fortjener dette så inderlig.

Presentasjon

Bjarte Ytre-Arne, idéansvarlig, fortalte fra Hamar bys revyhistorie under presentasjonen av Lutefiskrevyen, Karoline Amb, Ørnulv Brun Snortheim og Børre Flyen ga oss ei stilig revyvise, Geir Ove Ovesen leverte noen linjer fra sin versjon av juleevangeliet, Eskil Rønningsbakken balanserte på en stige – og lærerhøyskolestudent Erlend Nicolaisen (oppdaget av Bjarte Ytre-Arne) var klassisk revymann med vise på sjanoar.

Flere damer

Heldigvis gjorde Karoline Amb herreforsamlingen oppmerksom på at også deltakerlistene hadde få kvinner – men både Hemsøe og Ytre-Arne lovte at dette skulle ordnes opp i.

Men først skal de gå runden med hatten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.