Latteren satt løst i Løten kino, da Nordbygdarevyen 2017 leverte premieren av den 25. forestillingen med «Bygdesnadder».

Revyen i perspektiv

Etter en sang som inngangsnummer, gikk gjengen i Nordbygdarevyen rett på sak med litt lett gemeng mellom Nordbygdarevyen og Vallsetrevyen. Den lille konflikten mellom de to bygdene ble løst på fredelig vis, da bygderevyene blir enige om at begge revyer lyser opp høsten til bygdefolket.

Jeg synes det var et passende startnummer, som satt revysjangeren i perspektiv før resten av forestillingen kom deisende inn i rampelyset med 2 og en halv timer med lokal og folkelig moro.

Vitser med Løten og omegn

Utover kvelden fulgte Norbygdarevyen oppskriften i kjent og kjær revy-stil. Oppskriften her er lettsindig moro og relevante temaer som publikum kan kjenne igjen. I en bygderevy blir det helt klart mye vitsing med lokalområdet og omegn. Det er ikke noe galt i det og gjengen fra Nordbygda brukte vel de samme skoene som alle år tidligere, oppdatert med dagens nyhetsbilde og noen nye sketsjer.

I likhet med Vallsetrevyen fikk Trygve Slagsvold Veum en del oppmerksomhet i stykket. Det samme gjelder Donald Trump. Vitsene om Trump begynner kanskje å bli litt oppbrukte, men han er en karakter det er lett å ha det moro med og Nordbygdarevyens Trump, er litt av en sangfugl.

Arne Lindstad, rolleinnehaveren som Donald Trump, var desidert den mest solide sangeren i ensemblet.

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth-karakteren var på besøk hos Trump for å få han halshogd som åpningsnummer på festivalen etter Svatbækken, som ble henrettet i Løten i 1876, for å sette Løten på verdenskartet.

Sketsjene omhandlet kjente temaer for både unge og gamle. Alle numrene hadde en viss relevans og inneholdt mye politisk eller sosial satire, som ensemblet formidlet godt.

Kreativitet og sjarm

Det er ikke profesjonelle skuespillere som disker opp med bygderevyen fra Nordbygda, men gjengen har utformet kreative sketsjer med dristige og artige vrier, byr på seg selv og har sjarm i bøtter og spann. Det var et verdig 25-årsjubileum, med masse intern, overdrevet bygdemoro og et folkelig glimt i øyet.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.