Band: Wobbler

Album: From Silence to Somewhere

Vurdert: Det er svært gledelig å høre at progrockerne fra Hønefoss har fortsatt den positive utviklingen fra de tre første albumene.

«From Silence to Somewhere» framstår som en mer moden og helhetlig utgivelse, med melodier som etter noen runder fester seg på hjernen.

Dette er ikke verdens mest tilgjengelige musikk, men med litt tålmodighet vil man avdekke stadig flere godbiter som ligger gjemt i den varme og kraftfulle produksjonen.

Lydbildet er solid og bærer preg av godt håndverk ved miksepulten. Det låter analogt, organisk og levende. Dynamikken er knallbra, med dundrende bass i bånn og majestetiske synth-soloer i toppen. Mellomrommene fylles av fete toner fra orgel og gitar.

Wobbler låter fortsatt veldig skandinavisk, men denne gangen er de åpenbart mer inspirert av italienske progband som PFM og Museo Rosenbach. Også en liten Mellotron-referanse til tyske Schicke, Führs & Fröhling var en positiv overraskelse hos undertegnede.

Platecoveret er typisk prog, og har utvilsomt noen likhetstrekk med King Crimson-klassikeren «Larks' Tongues in Aspic».

Pluss i margen for særdeles kompetente musikere i alle ledd – og sterk vokal som tilfører bandet en ekstra dimensjon.

Sterk femmer.

16. november blir albumslippet offisielt markert med konsert i Oslo Konserthus.

LES OGSÅ:

Terningkast 6 til både Levi Henriksen og Low-Fly Quintet

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.