Ringsaker
Dirigent i Solheimkoret, Inger Pernille Stramrud, har lenge hatt lyst til å skape flere og bedre korarrangementer av Prøysen sine tekster.
- Og 100-årsjubileet i 2014 er jo en glimrende mulighet til å finne på noe moro, sier hun.

200 bidrag

Prosjektet har fått navnet «Prøysen i kor». Kort fortalt går det ut på at musikkskapere, komponister og dirigenter i Norge og Norden skal utfordres til å lage nye korarrangementer av gamle Prøysen-tekster.
- Konkurransen skal lyses ut 1. september, og juryeringen starter ved nyttår, sier Stramrud.
Håpet er at mange vil tenne på ideen, og bidra med nyarrangering av eksisterende Prøysen-melodier.
- Dette vil gi originalverkene en ny dimensjon. Får vi inn tjue verker, er det flott. Får vi inn 200 er det fantastisk!, sier Stramrud.

Flott initiativ

Juryen vil plukke ut femten arrangementer, som alle vil bli premiert og spilt inn på cd. Alle korarrangementene vil bli sunget på en prøvekonsert i 2013, samt på en konsert under jubileet i 2014. Der vil også vinneren kåres og få utdelt premien på 30.000 kroner.
- Jeg har aldri hørt om tilsvarende premie, sier Stramrud.
De fjorten andre premieres med 2.000 kroner hver.
Prosjektet har et budsjett på 440.000 kroner, og kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig, har allerede spyttet i 150.000 kroner.
- Det er fantastisk at et ringsakerkor tar initiativ til et nasjonalt og internasjonalt Prøysen-prosjekt. Skal Prøysens tekster leve videre, må de farges av tiden vi lever i, og gjøres tilgjengelig. Det har alltid blitt gjort med Ibsens verker - derfor lever de, sier Berteig.
Korbevegelsen i Norge er stor, noe som gir en enorm mulighet til å få spredt Prøysens sangskatter til en stor målgruppe.
- Vi vil få en notebank med gode arrangementer som alle kor kan plukke opp, sier Stramrud.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.