• F.v.Franzisca Aarflot og Line Heie Hallem.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

– Jeg kaller dette for skrekkblandet fryd. Jeg gleder meg masse, men det er selvsagt litt skummelt også, sier skuespiller Line Heie Hallem i forkant av neste ukes premiere i Lillehammer. 

Forestillingen av George Brant er oversatt og regissert av Franzisca Aarflot, og handler om en kvinnelig jagerflypilot som blir satt på bakken og plassert i en silo som dronepilot. Overgangen fra skyene til bakken er stor, og «Rekyl» tar for seg dagsaktuelle problemstillinger rundt de menneskelige og moralske kostnadene ved dronekrigføring.

Utfordrende Drømmerolle

Heie Hallem innehar oppsetningens eneste rolle, og skuespilleren beskriver arbeidet med rollen som en krevende drømmejobb. 

– Det er et helt fantastisk manus, og det er sjelden man møter på en sånn type tekst. 

– Den store jobben er å legge til rette for at publikum kan skape sitt eget univers. Det er en enorm utfordring som jeg håper jeg klarer å dra i land, sier hun. Skuespilleren, som i løpet av vinteren var aktuell i rollen som Curleys kone i Teater Innlandets «Om Mus og Menn», samarbeider med Teater Innlandet for andre gang.

– Her merker man en ekstrem vilje til å få til noe, og akkurat det passer meg veldig bra, sier hun. 

Turnerer Innlandet rundt

Turneen åpner i Kulturhuset Banken i Lillehammer 8.9. og fortsetter ferden Innlandet rundt med 12 ulike stoppesteder, før oppsetningen setter punktum med fire forestillinger i Hamar Kulturhus. Regissør Franzisca Aarflot forteller at hun fant stykket med originaltittelen «Grounded» under en tur til Skottland i 2013.

– Jeg ble helt bergtatt etter å ha lest stykket, og jeg bestemte meg raskt for at dette er noe jeg måtte gjøre. Deretter startet arbeidet med å finne samarbeidspartnere jeg kunne stole på, og som jeg viste ville gjennomføre dette på en god måte, sier Aarflot, som også satt opp «Drømmecontainer’n» i samarbeidet med Teater Innlandet i 2013. Nå håper både skuespiller og regissør på at folket finner vegen til teatersalen for å bli med på dramatikken. 

– For noen kan det kanskje høres litt fremmed ut med bomber og jagerfly, men dette er et stykke som først og fremst handler om menneskelighet. Jeg håper folk gir dette en sjanse, sier Heie Hallem.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00