– Fullt hus og stinn brakke, meldte Anders Kippersund fra de to kveldene med romjulskro.

På menyen fjerde juledag sto Kast Floss, med swingende revyviser og humoristisk populærmusikk fra første halvdel av 1900-tallet – og ikke minst Vazelina Bilopphøggers-tribute-bandet Tipping for’n far.

Fredag 29. desember var det igjen klart for Big Easy Band – hele Hedmarkens storband, med Randi Strømbu og Knut Kippersund Nesdal lengst fremme på scenekanten. Også her var det stappfullt i salen, da Knut Kippersund Nesdal tok publikum med til Ritz Carlton på trettitallet, eller for den saks skyld til Vegas noen år senere, med «Winter Wonderland». Og Randi Strømbu listet seg fint gjennom den eksklusive ønskelista i «Santa Baby». Og til og med fikk publikum storbands-romjulsdrøm.

Moro med romjulsteater

Aller flest er de som har gledet seg over Turnékompaniets «Soria Moria Slott». Anders Kippersund forteller at nærmere tusen billetter ble solgt til forestillingene i romjula, og at skuespillere og musikere gleder seg til å ta imot folk også kommende torsdag, lørdag og søndag.

Hamar Arbeiderblads kulturredaktør ga forestillingen terningkast fem, og skrev at «Turnékompaniet har funnet nøkkelen til godt familieteater.»

Han skrev også:

«Årets «Soria Moria Slott» er nok et av de aller beste de har gjort, ikke minst fordi de har lyktes å skape balanse mellom småbarnstoffet og stoff for et voksent publikum.»

Stor stas

Anmeldelsen ble gjort med utgangspunktet i den første forestillingen før jul, og da vi besøkte forestillingen fredag i romjula var det svært god stemningen mellom skuespillerne på scenen og publikum i salen.

Den fæle «Rike-Per» (Jonas Kippersund), den snakkende hesten (Philipp Stengele) – og ikke minst «Tåketrollet», en skremmende trehodet skapning (Peter, Jonas og Anders Kippersund) høstet stor applaus fra salen.

Kommende lørdag er det også en liten ekstra «romjulskro» i Hamar Teater, med Steens Dameavdeling m/gjest Camilla Tømta.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.