«Seizure» (anfall) er navnet som produsenten Miso Film foreløpig bruker på serien. Svært lite informasjon er sluppet ut om prosjektet, men dette dreier seg om en grøsser/drama-serie gjort for strømmetjenesten Viaplay (eid av Modern Times Group som også eier tv-kanalene TV3, TV6 og Viasat 4). 

Byrået som representerer manusforfatter Megan Gallagher (Grenseland), United Agents, omtaler serien som en overnaturlig dramaserie. De skriver også at serien har planlagt start i 2019.

Politietterforsker

Anders Baasmo Christiansen sier ikke så mye han heller, men forteller: 

– Nettopp ferdig innspilt serie for Viaplay, produsert av Miso Film. Krim/drama i åtte episoder. Spiller politietterforsker sammen med Anders Danielsen Lie i den andre hovedrollen. Seriens tittel er foreløpig «Seizure» – men det kan selvsagt endre seg.

Multimannen Anders Danielsen Lie (39) (skuespiller, lege, forfatter, musiker) har Anders Baasmo Christiansen jobbet med tidligere. I TV-serien «Koselig med peis», sendt på NRK i 2011, en serie som ble premiert med fire gullrutenpriser – og til og med ble veteranen Stein Winge nominert til Emmy for sin rolle i serien. Danielsen Lie har også det siste året vært aktuell for mediene i rollen som Anders Behring Breivik i Netflix-filmen «Norway», og han skal også delta i filmen «Bergman Island» (Ingmar Bergman-øya Fårö).  

«Ut å stjele hester»

Anders Baasmo Christiansen har i år vært aktuell på kino med «Norske Byggeklosser», tredje mest sette film i Norge så langt i år med 263.189 solgte billetter, og med TV-serien «En natt», som han gjorde sammen med MyAnna Buring (begge Gullruten-nominert for serien).

– Har du gjort andre ting i år?

– Kun en dag på «Ut å stjele hester», that’s it.

«Ut å stjele hester», bygget på den kritikerroste boka til Per Petterson, er regissør Hans Petter Molands nye film, og med seg på laget har han Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg – og altså Anders Baasmo Christiansen.

Filmen håndteres av produksjonsselskapet 4 1/2, hvor Turid Øversveen fra Hamar er en av dem som styrer skuta.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00