«Seizure» (anfall) er navnet som produsenten Miso Film foreløpig bruker på serien. Svært lite informasjon er sluppet ut om prosjektet, men dette dreier seg om en grøsser/drama-serie gjort for strømmetjenesten Viaplay (eid av Modern Times Group som også eier tv-kanalene TV3, TV6 og Viasat 4). 

Byrået som representerer manusforfatter Megan Gallagher (Grenseland), United Agents, omtaler serien som en overnaturlig dramaserie. De skriver også at serien har planlagt start i 2019.

Politietterforsker

Anders Baasmo Christiansen sier ikke så mye han heller, men forteller: 

– Nettopp ferdig innspilt serie for Viaplay, produsert av Miso Film. Krim/drama i åtte episoder. Spiller politietterforsker sammen med Anders Danielsen Lie i den andre hovedrollen. Seriens tittel er foreløpig «Seizure» – men det kan selvsagt endre seg.

Multimannen Anders Danielsen Lie (39) (skuespiller, lege, forfatter, musiker) har Anders Baasmo Christiansen jobbet med tidligere. I TV-serien «Koselig med peis», sendt på NRK i 2011, en serie som ble premiert med fire gullrutenpriser – og til og med ble veteranen Stein Winge nominert til Emmy for sin rolle i serien. Danielsen Lie har også det siste året vært aktuell for mediene i rollen som Anders Behring Breivik i Netflix-filmen «Norway», og han skal også delta i filmen «Bergman Island» (Ingmar Bergman-øya Fårö).  

«Ut å stjele hester»

Anders Baasmo Christiansen har i år vært aktuell på kino med «Norske Byggeklosser», tredje mest sette film i Norge så langt i år med 263.189 solgte billetter, og med TV-serien «En natt», som han gjorde sammen med MyAnna Buring (begge Gullruten-nominert for serien).

– Har du gjort andre ting i år?

– Kun en dag på «Ut å stjele hester», that’s it.

«Ut å stjele hester», bygget på den kritikerroste boka til Per Petterson, er regissør Hans Petter Molands nye film, og med seg på laget har han Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg – og altså Anders Baasmo Christiansen.

Filmen håndteres av produksjonsselskapet 4 1/2, hvor Turid Øversveen fra Hamar er en av dem som styrer skuta.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.