Tradisjonen tro ble Dunderbeist sin releasekonsert holdt på Gregers, og det var tydelig at hedmarkingene hadde ventet på å få høre deres nye plate «Hyklere».

Allerede en time før konserten startet, klokken 18.00, sto flere ventende ungdom utenfor døren i Grønnegata.

God stemning

I 2012 ga bande ut to plater, Black Arts & Crooked Tail og Songs Of The Buried, men så ble det stille.

Dunderbeist holdt kun et par konserter i løpet av fjoråret, og få dager før kveldens konserten uttalte vokalist Torgrim Torve at han var veldig spent på hvordan bandet kom til å bli mottatt under kveldens konsert.

Men Dunderbeist hadde absolutt ingenting å bekymre seg for.

- Torgrim er en dritbra låtskriver, og det nye uttrykket deres gjør det hele litt mer voksent. Jeg tror dette blir kjempekult, sier Kristin Sørheim (18) like før det hele dundrer løs.

God oppvarming

Det ferske indierock-bandet Dé Gloom og institusjonsmetal gruppen Helseskade spilte kvelden i gang. Og etter en liten time gjenlot de et kokende varmt lokale, noe artistene i Dunderbeist satte stor pris på.

spilte sju av ti nye låter

Konserten dras i gang med den nye låten «Langsint», som mottar en strålende respons fra det unge publikumet.

Og i løpet av den lille timen som bandet står på scenen tar de publikum igjennom sju av de ti nye låtene sine. Resten sparer de til neste konsert.

- De kommer klokken ti, for den konserten blir en god del lengre, forklarer Torve.

Fantastisk avslutning

Selv når konserten nærmer seg slutten har Dunderbeist fortsatt mye å gi, og det er ingen annen låt enn Hatet, fra platen Dunderbeist, som skal avslutte bandets første releasekonsert på to år.

- Alt sammen var bare kjempekult, og vi digga det, sier Ludvig Bredde Skåret (19).

Og det var han ikke alene om å mene.

De helt ferske sangene, skrevet på ekte Dunderbeist morsmål - med et rått og ærlig preg, fikk lokalet til å riste. Men selv med god levering under konsert nummer én lover Dunderbeist fullt krutt hele kveden.

- Neste konsert kommer til å bli like bra - og vell så det. Vi ga alt nå, og skal gi alt under den neste konserten også, sier Torve.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.