Arrangørene er allikevel nøkterne i forhold til fjorårets hårete mål på 10.000 besøkende ølgjester.

– I år håper vi på å runde i alle fall 5.000 gjester i løpet av helgen, sier Hilde Kjønhaug.

Hun var med på å stifte Hamars Culturelle Ølvenner tilbake i 1994, og etter noen års pause er hun i år tilbake i rollen som klubbpresident og festivalsjef.

Roer ned musikken

Hamar Ølfestival arrangeres i år for 12. gang, og Kjønhaug forteller at de først og fremst viderefører mye av det som har blitt optimalisert i løpet av de foregående årene.

– I fjor bommet vi nok litt med musikken, og i år satser vi ikke like hardt på akkurat det. Jeg er ganske sikker på at folk ikke tar turen hit for musikkens skyld. sier hun, og påpeker samtidig at det allikevel kommer til å bli levende musikk hver kveld.

– Kalde føtters er et lokalt bidrag som jeg vet at mange setter pris på. I tillegg blir det tradisjonen tro konserter med Damekorpset, Postens Dramatiske Selskab og Schneidelbrunnen Tiroler Hofkapelle, sier hun.

Ølkultur

Det ølfaglige teltet har blitt til en suksess i løpet av de siste par årene, og Kjønhaug forteller at det ølfaglige teltet blir å se på festivalområdet også i år.

– Brorparten av de ulike ølsortene blir å finne i det ølfaglige teltet, og der legger vi til rette for at folk kan få kjøpt smaksprøver. Der inne kan man slå an en prat med representanter fra Aass, i tillegg til klubbens egne medlemmer som stiller sin ølfaglige ekspertise til disposisjon, sier hun.

I år satser arrangørene dessuten på kursing innenfor brygging av øl, og på lørdag kommer Aass-sjef og mikrobrygger Terje Aass for å holde foredrag.

– Hjemmebrygging er veldig i tiden, og i dag det er veldig mye godt øl som lages i de mange hjem. Jeg er sikker på at foredraget med Terje Aass kommer til å bli et populært bidrag sier hun.

Arrangøren krysser fingre for at godvære kommer, og at mange tar turen.

– Nå er jeg veldig spent på hvordan dette kommer til å gå. Det ser ut til å bli bra vær stort sett hele tiden. Vi krysser fingre, smiler Kjønhaug.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00