Amb-søsknene Karoline (31), Ragnhild (25), Kristiane (20) og Andreas (29) har denne sommeren satset større enn noen gang. I et eget sirkustelt skal de fire ringsaksokningene framføre ni forestillinger på Domkirkeodden, tre på Vestvang i Søndre Land og fire på Tingnes kulturhus.

Fredag braket det hele løs med årets første forestilling i flotte omgivelser på Domkirkeodden. Publikum koste seg med mat og drikke før start, og lot seg åpenbart ikke påvirke av noen lette regndråper.

- Vi har store forventninger. Skyhøye forventninger, jubler Maren Søhagen fra Hamar.

Sammen med kollegene fra Statens vegvesen var hun blant de mange som hadde tatt turen til Odden denne kvelden.

Også Maria Hoel Aasen og Mette Hjelmås - begge fra Hamar - så ut til å være i svært godt humør.

- Vi gleder oss! Det hadde gjort seg med litt mer sol, men vi tar det som det kommer, smiler Aasen.

Fra scenen underholdt de dyktige og allsidige søsknene som vanlig med en trivelig blanding av revy, humor, sang og musikk.

Andreas Amb ble brått revet med av alle håndverkerne i salen, og dro like så godt en improvisert fortelling om hvordan elektrikere og rørleggere alltid kommer for sent - og aldri har med akkurat den delen de trenger, uansett hvor stor bilen deres er. Gjenkjennelsesfaktoren var stor hos publikum.

Ellers var søsknene innom selvironiske temaer som campingferie, trassige unger, og parkeringsbøter i Hamar sentrum. Med bred dialekt, gode poenger og kortreiste referanser fungerer dette naturligvis bra på hjemmebane på Hedmarken.

Den første og fullsatte forestillingen hadde 350 publikummere, noe som bidro til god temperatur og stemning i det fullsatte teltet. Dermed ble det også en vellykket debut for Amb-søsknenes fire uker lange sommerturné rundt Mjøsa.

I vårt bildegalleri i toppen av saken kan du se våre beste blinkskudd fra premierekvelden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.