• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
obos-ligaen

nyhetene fra Hedmarken

  • eAvis
  • Debatt
  • Døde
  • Unge
Meny
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Hamar
    • Stange
    • Ringsaker
    • Løten
    • Siste nytt
    • Tips oss
    • Koronaviruset
    • Her bor vi
  • Sport
    • Sport Direkte!
    • Storhamar håndball
    • Storhamar hockey
    • HamKam
    • 3.divisjon
    • Fart
    • Puckpodden
    • Stolthet & ære
  • Podcaster
  • Kultur
    • Film
    • Musikk
    • Bøker
    • HA-Quiz
    • Mat
    • Øl
    • Vin
    • HA-fisken
    • Tavla
  • Debatt
    • God dag
    • Leder
    • Kommentar
    • Send inn debattinnlegg
  • Arkiv
  • Tavla
    • Se arrangementer
    • Send inn arrangement
  • Navn
    • Se hilsener
    • Send inn hilsen
  • HATV
  • eAvis
  • HA-bloggen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Send inn…
  • Tips oss
  • Annonsere
  • Ansatte redaksjonen
  • HAMAR ARBEIDERBLAD SØKER SOMMERVIKARER
  • Eiendom
  • Stilling
  • Digitalt varehus
  • Bransjeguiden24
  • Kundesenter

Kultur

Matvalg med politisk bevissthet

Vi fikk lov til å invitere oss selv hjem til fylkesrådsleder Siv Tørudbakkens kjøkken. Der fikk vi både matkulturpolitiske impulser og god mat. – Vi bor jo midt i Norges spiskammer. Her hos oss er det derfor gode grunner til å være opptatt av mat både kulturelt og politisk, sier Siv Tørudbakken. Vi har en […]

Filed Under: Mat

Wok med oksekjøtt

(4 porsjoner)Her er woksausen en buljongterning – den gir krydder og smak. I tillegg kan det tilsettes litt chili hvis man er glad i litt sterkt.350 g mørbrad av storfe (oksemørbrad) 3 ss olje 300 g frisk grønn asparges 2 rødløk 125 g frisk babymais 100 g frisk spinat 2 kjøttbuljongterninger 3 ss vann 1 […]

Filed Under: Mat

Knytkalas og finanskrise

Finanskrisa over oss som en mørk sky. Slå to fluer i en smekk; spar penger og plei vennegjengen: inviter til hyggelig knytkalas! Knytkalas er rett og slett svensk for spleisefest. Trange tider i norsk økonomi behøver ikke å bety at livet blir kjedeligere; tvert imot! Inviter gode venner til noen hyggelige timer rundt matbordet. Send […]

Filed Under: Mat

Hjemmelaget grønnsakpizza

Filed Under: Mat

Det enkle er det beste

Vilt er en del av menyprofilen på Delikatessebaren i Storgata i Elverum. Spisestedet ligger i Kvartalet midt i Storgata. Det ligger sentralt til, og har et stilig interiør, selv om omgivelsene i Kvartalet ikke akkurat er særlig spennende. Beliggenheten fører nok også til at Delikatessebaren kanskje fungerer aller best på dagtid. På kveldstid er det […]

Filed Under: Mat

Kokker på kurs

Også kokker går på kurs, til og med de aller beste. Hamar Catering serverte i fjor ufattelige 330.000 mennesker! I forrige uke fikk de lokale kokkene besøk av en olympisk mester, for å skjerpe sansene. Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi var hyret inn til kjøkkenet på Briskeby, og i to dager fikk de lokale […]

Filed Under: Mat

Delikatessebaren, Elverum

MILJØ: Lekkert interiør. Minus for toalettet, som er i underetasjen på kjøpesenteret, og ikke særlig rent ved vårt besøk.SERVICE: Helt grei.MAT: Stor meny, både på dagtid og kveldstid. Vi var best fornøyd med de enklere rettene.HOVEDINNTRYKK: Litt vanskelig plassering på kveldstid. Stort sett fornøyd med maten. Vinprisene er det ingen som slår.OMTALT AV: Helge Hagen […]

Filed Under: Mat

Torsk og rekecurry

(4 porsjoner)500 g reker 500 g torskefilet 1 ts salt 2 båt hvitløk 2 ss tomatpuré 2 ts karri 1 dl melk 2 dl kremfløte eller matfløte2 dl hvitost, revet Slik gjør duSmør en ildfast form. Skrell rekene og del torskefileten i mindre biter. Legg dette i formen og dryss på salt. Bland sammen presset […]

Filed Under: Mat

Venter besøk

En rød salong står foran peisen på nye Tingnes spiseri og venter på folk. Torsdag 5. mars er det åpningsklart for nesningenes nye spisested. Men allerede i kveld skal Bente Ekeberg og May Britt Johannessen ha alt på plass. For da er det lukket selskap på spiseriet. Deretter er det fortsatt noen dager til å […]

Filed Under: Mat

Spis ofte – lev sunnere!

Filed Under: Mat

Turmat til fire

Når dere skal på tur og sekken fort blir full og tung, blir man fort oppmerksom på hva ting dere har med egentlig veier. Da kan det være lurt å lage i stand ferdige turpakker som denne. Denne maten gjør godt for en sulten og sliten kropp. 4 grillpølser 1 løk 2 tomater 1 purre […]

Filed Under: Mat

Pannekakedagen

Grunnoppskrift pannekaker 15-20 stykker Pannekakedagen er en gammel kristen tradisjon som er særlig populær i engelsktalende land. I gamle dager skulle de kristne faste i 40 dager i perioden frem til påske. I denne perioden kunne de verken spise sukker, egg, hvitt mel eller melk. Derfor måtte disse råvarene spises opp på forhånd, og de […]

Filed Under: Mat

Pølsemaker i 66 år

I fjor fylte Henry Brovold 80 år. Fortsatt har han fulle arbeidsdager og vel så det, i bedriften han har arbeidet i siden han var 15 år. – Slekta vår er full av pølsemakere, forteller Henry. Faren min var pølsemaker, og flere onkler. Da far Trygve startet kjøttforretningen Trygve Brovold i Stange i høsten 1936, […]

Filed Under: Mat

Fylt kyllingfilet

(4 porsjoner)6 kyllingfileter 6 soltørkede tomater ca. 100 g fetaost 2 ss frisk oregano 1 glass pesto salt og pepper Slik gjør du1: Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Det er lurt å la filetene ligge en halv time i romtemperatur, slik at kjøttet er temperert […]

Filed Under: Mat

Ostesufflé

(4 porsjoner)4 1/2 ss smør 6 ss hvetemel 4 1/2 dl helmelk 1 ts salt 1/2 ts malt muskat 450 g vellagret ost revet7 egg 1 ss smør Slik gjør du1: Smelt smør ved middels varme i en mellomstor kjele. Tilsett hvetemelet og rør inn smøret med en visp. 2: Spe gradvis med melk under […]

Filed Under: Mat

Kyllingwok med kinakål og reker

(4 porsjoner)Wok er kjapt å lage og bevarer næringsinnholdet i grønnsakene – så hvorfor ikke woke neste gang du har lyst på noe lett og sunt til middag.400 g strimlet kyllingkjøtt 1 ss peanøttolje salt og pepper 3/4 kinakål strimlet1 pose strimlede wokgrønnsaker 60 g woksaus 2 dl reker 4 ss ristede pinjekjerner 8 blader […]

Filed Under: Mat

Tacograteng

Filed Under: Mat

Sursøt kyllingwok

Filed Under: Mat

Kål i form

Filed Under: Mat

Ørret i basilikumsaus

(4 porsjoner)8 poteter 600 g ørret ½ ss olje ½ ts salt ½ ts pepper Slik gjør duKok poteter. Ørretenpensles med olje, salt og pepper.Stekes på brett i ovn på 200°C i ca 15 minutter. Basilikumsaus 3 sjalottløk 2 ss olje (eller smør) 1 ½ dl hvitvin (eller eplejuice) 3 dl fiskebuljong (utblandet) 2 dl […]

Filed Under: Mat

Favorittgrateng

Filed Under: Mat

Fine og grove horn

(16 stykker)Nystekte horn er fristende enten det er til frokost, lunsj, middag eller kvelds. Bak både fine og grove. Egner seg godt for frysing. 8 dl hvetemel 1 ss sukker 1 ts malt kardemomme 60 g smør 3 dl melk 1 pk. gjær 1 stk. sammenvispet egg til pensling Valmuefrø til pynt Slik gjør duBland […]

Filed Under: Mat

Eple- og potetgrateng

(4 porsjoner)500 g melen potet 3 epler 1 løk 2 ss smør salt og pepper etter smak 2 ½ dl matfløte 3 dl reven jarlsberg Slik gjør duStill stekeovnen på 200 grader. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Vask eplene og skrell dem, skjær i båter. Skrell løk og del i halve ringer. Smør […]

Filed Under: Mat

Burritos med kyllingkjøttdeig

Filed Under: Mat

Jordbærkake til mor

Enten det er morsdag eller Valentinesdag, så kommer mor til å elske denne kaken! Stek den i hjerteform eller skjær bunnen til et hjerte og pynt med jordbær og gelé. Sukkerbrød 5 egg (romtempererte) 150 g sukker 150 g hvetemel 1 ts bakepulver Frukt til pynt 1 kurv jordbær i skiver og båter 1 bananer […]

Filed Under: Mat

Råd om mat og vin

Det er mange gode råd om mat og vin, forteller Stein Harald Bystad. Her er de ti viktigste av dem: * Maten bør ikke overdøve vinen og omvendt.* Vin og mat bør utfylle hverandre.* Vin må inneholde minst like mye sødme og rundhet som maten.* Bitterstoffer i vin og mat forsterker hverandre.* Mat med mye […]

Filed Under: Mat

Mat og vin i skjønn harmoni

– Ønsket om å beherske den kunsten det er å kombinere mat og vin gjorde at jeg utdannet meg til vinkelner, forteller Stein Harald Bystad i Romedal. Etter ett års utdanning ble eksamen bestått i fjor høst. Sammen med kona Eva Kragnes driver Stein Harald gården Bryhni Søndre som et overnattings- og serveringssted med stor […]

Filed Under: Mat

Spinatwok

Filed Under: Mat

Fajitas med biffstrimler

Filed Under: Mat

Sursøt kyllingwok

Filed Under: Mat

  • «Previous Page
  • Gå til side 1
  • Interim pages omitted …
  • Gå til side 481
  • Gå til side 482
  • Gå til side 483
  • Gå til side 484
  • Gå til side 485
  • Interim pages omitted …
  • Gå til side 487
  • Next Page»

Tips: tips@h-a.no
Telefon: 62 51 95 00
Kontakt oss: red@h-a.no

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Fotosjef: Trond Lillebo


Kundeservice: Bestill abonnement // Omadressering // HA-kortet // Reklamasjon eller klager
Samtykke // Personvernerklæring // Om informasjonskapsler // Vilkår
Annonsér i HA: Bedrift / Privat
Logg inn på: eAvis // Mitt abonnement

Hamar Arbeiderblad © 2022 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no

Personvern og cookies

Hamar Arbeiderblad er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene du ser og bruker.

Vil du endre dine innstillinger for kontakt? Her finner du dine samtykker

Les mer