• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
obos-ligaen

nyhetene fra Hedmarken

  • eAvis
  • Debatt
  • Dødsannonser
Meny
  • Nyheter
    • Hamar
    • Stange
    • Ringsaker
    • Løten
    • Siste nytt
    • Tips oss
    • Koronaviruset
  • Sport
    • Storhamar håndball
    • Storhamar hockey
    • HamKam
    • 3.divisjon
    • Fart
    • Puckpodden
    • Stolthet & ære
  • Kultur
    • Film
    • Musikk
    • Bøker
    • HA-Quiz
    • Mat
    • Øl
    • Vin
    • HA-fisken
    • Tavla
  • Debatt
    • God dag
    • Leder
    • Kommentar
    • Send inn debattinnlegg
  • Arkiv
  • Tavla
    • Se arrangementer
    • Send inn arrangement
  • Navn
    • Se hilsener
    • Send inn hilsen
  • HATV
  • eAvis
  • HA-bloggen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Send inn…
  • Tips oss
  • Annonsere
  • Ansatte redaksjonen
  • Ledig stilling i HA
  • Eiendom
  • Stilling
  • Digitalt varehus
  • Bransjeguiden24
  • Kundeservice

Kultur

Kyllingens ti på topp

Visste du at kvinner og menn har ikke den samme kyllingsmaken?

Filed Under: Mat

Kyllingens 10 på topp

1.Kyllingwok2.Kylling på grillen3.Tex-mex med kylling (taco, burritos)4.Kald, grillet kylling med salat/kyllingsalat5.Kald pastasalat med kylling6.Kyllingvinger med dippsaus7.Kylling med pommes frites og tilbehør8.Indisk kylling 9.Kyllingpai10.Kylling med skalldyr/sjømat

Filed Under: Mat

Kylling til alle anledninger

Kylling kalles med rette De tusen muligheters fugl!

Filed Under: Mat

Thailand på matbordet

Turisme er landets viktigste næringsveg. Landet grenser til Myanmar (Burma) i vest, Laos i nord og øst, Kambodsja i sørøst og Malaysia i sør. Befolkningen er buddhister som i hovedsak består av etniske thai, men den omfatter også en betydningsfull kinesisk minoritet. Det nåværende kongedynastiet Chakri har sittet på tronen siden 1782, og Thailand klarte […]

Filed Under: Mat

Grillet kylling med smak av honning

Noen løkbåter, litt sitron, kvister av rosmarin og honningpenslede kyllingbiter så har du en ypperlig rett. 2 porsjoner 1 stk. grillet kylling (850 grams råvekt) delt i fire 1 stk. løk i båter 1 stk. sitron i skiver 4 stilk frisk rosmarin Honningsmarinade: 3 ss honning 2 ss sitronsaft 2 ss olivenolje ½ ts salt […]

Filed Under: Mat

Cottage cheese-pai

Hva skal vi ha til middag? Prøv denne lekre paien. Passer til middag hele året. Server gjerne litt spekeskinke ved siden av, eller en god salat. 6 porsjoner 150 g smør 3 dl hvetemel ½ ts salt 1 ss vann Fyll: 1 beger cottage cheese 4 stk. egg ½ dl kan sløyfes kremfløte 10 stk. […]

Filed Under: Mat

Småbiff med epler og løk

Smaksrike norske epler og saus med grov sennep gjør svinefileten enda bedre. 4 porsjoner 4 stk. røde eple 2 stk. løk 3 stk. vårløk 500 g indrefilet av svin salt 1 ss smør 2 ss grov sennep 2 dl kaffefløte 600 g ferdigkokte poteter Slik gjør du: Rens eplene og skjær i tykke skiver – […]

Filed Under: Mat

Den historiske knollen

Langt oppe i Andesfjellene ble vår viktigste knoll født for over 8.000 år side.

Filed Under: Mat

Ung med broccoli?

Ved å spise mye brokkoli jevnlig, kan du holde deg ung lenger. Det mener i hvert fall amerikanske forskere. Tidligere studier har vist at brokkoli kan virke forebyggende mot kreftsykdom og magesår, men nå viser en ny studie gjennomført ved University of California Los Angeles (UCLA) at brokkoli også kan ha en positiv effekt på […]

Filed Under: Mat

Brokkolisuppe (4 porsjoner) 250 g brokkoli 3 stk. potet 1 løk 0,8 l hønsebuljong (utblandet) eller hønsekraft2 dl melk 1 ts salt 1/2 ts pepper 2 stk. egg Slik gjør duVask brokkolien, skrell potetene og rens løken. Del grønnsakene i grove biter. Bruk også stilken på brokkolien. Kok grønnsakene så vidt møre i kraft og […]

https://www.h-a.no/2008/kultur/mat/170449/

Filed Under: Mat

Blå potetmos

Blå potetmos ser kult ut. Overrask dine gjester med å servere den sammen med et bakt fiskestykke med grønnsaker og en god saus til.(4 porsjoner)800 gram blå kongo poteter 1 1/2 dl melk 1 ss smør salt og pepper etter smak Slik gjør duKok eller bak potetene til de er møre. Skrell potetene og mos […]

Filed Under: Mat

Risnudler med grønt (4 porsjoner) 100 g nudler 1 stk. brokkoli 1 stk. gulrot i strimler1 stk. gul paprika i strimler10 stk. frisk sjampinjong i båter1 dl bønnespirer 2 ss hakket vårløk 2 båt hvitløk 1 ss finhakket fersk ingefær salt og pepper olje til steking 1 ss soyasaus Slik gjør duKok nudlene som anvist […]

https://www.h-a.no/2008/kultur/mat/170455/

Filed Under: Mat

Hasselbackt og godt

Hasselbackpoteter er litt annerledes enn vanlig bakte poteter. Du kan krydre med det krydderet du best liker eller hakke den krydderurten du helst vil ha på. Her har vi brukt kruspersille. Noen liker også å ha litt reven hvitost på toppen på slutten av steketiden.(4 porsjoner)800 g poteter – jevnstore2 ss smeltet smør salt og […]

Filed Under: Mat

Garantert suksess!

En smaksbombe av en potetsalat som garantert vil gjøre suksess. Søt honning og syrlig sennep sammen med sprøstekt bacon og poteter – himmelsk!(4 porsjoner) 2 ss sennep 2 ss honning 2 ss sitronsaft 1 1/2 dl solsikkeolje salt og pepper 800 g poteter – kokte og i biter8 reddiker i skiver1 rødløk i skiver8 skiver […]

Filed Under: Mat

Quinoasalat med roastbiff

Quinoa er frø som kommer fra Sør Amerika og har samme bruksområde som ris og couscous. Quinoa er frø som kommer fra Sør Amerika og har samme bruksområde som ris og couscous. Quinoa er kjent for å være rik på vitaminer og mineraler. Prøv den i en salat. Her blir salaten servert sammen med roastbiff, […]

Filed Under: Mat

Kyllinglår med avokadosalat

Kyllinglår med en frisk avokadosalat seter en ekstra spiss på middagen. 4 porsjoner 6 stk. grillet kyllinglår Avokadosalat: 2 ss majones 1 ss ravigottesaus 1 beger crème fraîche 2 ss sitronsaft salt og pepper 2 stk. flådde, hakkede tomat ca 1 ½ stk. avocado i biter ½ stk. finhakket, rød chili 3 ss frisk koriander […]

Filed Under: Mat

Schnitzel med spinatrisotto

Risottoris er en rund, uvasket ris med mye stivelse. Stivelsen gjør at risen kan absorbere store mengder væske, og det er all væsken som gir risottoen den store smaken. 2 porsjoner 300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver) ½ ts salt ¼ ts peppermiks 1 ss margarin eller olje til steking […]

Filed Under: Mat

Omelett á la Mexico

Omelett er digg, og passer like godt til frokost, lunsj eller middag. Variantene er vel omtrent like mange som det finnes stekepanner, så en ny variant er kanskje unødvendig? Ikke hvis du ønsker å lære deg hvordan en virkelig spicy omelett skal lages. 2 porsjoner Ca. 300 g kjøttdeig 2 ss olivenolje 1 stk. chili […]

Filed Under: Mat

Jevnet grønnsaksuppe

Denne «grunnoppskriften» kan varieres i det uendelige – etter sesong, tilgjengelighet og hva du liker best. 4 porsjoner 3 stk. gulrot 1 stk. liten pastinakk 1 stk. liten blomkål 250 g brokkoli 1 l grønnsaksbuljong (utblandet) 3 stilk stilkselleri (stangselleri) 2 dl frosne erter 2 dl lettmelk1 ts salt nykvernet hvit pepper 2 ss lys […]

Filed Under: Mat

Steke-og koketips for storfekjøtt

Rett/del Per porsjon Tilberednings-metode Kjernetemperatur (Grader) Filet200 g Brunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 grader Rød Indre og ytrefilet 55-60 Rosa 60-65 Grå 70 Biffer (2 cm tykke)Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte200 g Stekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler […]

Filed Under: Mat

Mamma Montecillo

Noen supre biff-viner er å finne hos Bodegas Montecillo i Rioja. Der har Maria Martinez vært sjefsvinmaker helt siden 1975. «Mamma Montecillo» har også gode venner i Hamar, blant annet etter besøk i vinklubben. Nylig var hun også på Lillehammer-visitt. Og alle steder hun er, vinner hun nye venner. – Jeg er fortsatt forelsket i […]

Filed Under: Mat

Skotsk fra eikefat

terning 3 Det skotske Innis & Gunn Original Oak Aged Beer er en av nyhetene i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Det spesielle med ølet er at det lagres i 77 dager, hvorav 30 dager på eikefat.Ølet er en ale, som er produsert for firmaet Innis & Gunn av Caledonian Brewery i Edinburgh. Med andre ord, Innis & […]

Filed Under: Mat

Biff med baktanke

Hvilke baktanker du har med å servere denne lekre retten, får du selv stå for. Men det bruker å fungere 2 ytrefileter storfe à 200 g1 ss margarin eller olje1/2 ts salt 1/2 ts pepper Grønnsaksragu 1 gulrot 1 knollselleri (sellerirot) 12 sukkererter 1 ss hakket, frisk bladpersille 1 ss olivenolje Rødvinssaus 2 1/2 dl […]

Filed Under: Mat

Biff med salat og kesampesto

Filed Under: Mat

Tagine – terracottakokt oksegryte

Spis deg gjennom krydderveien fra Østen, via Afrika til Europa. Her har du spennende smaker fra mange kulturer. 4 porsjoner 750 g biffkjøtt i terninger (mørbrad eller flatbiff)6 stk. gulrot 3 ss olje 1 båt knust hvitløk 1 ts finhakket fersk ingefær ¼ ts safran 2 ts salt 2 dl vann 1 stk. sitron (skall […]

Filed Under: Mat

De fem møreste

På et storfeslakt er ca. 11 prosent av kjøttet biffkjøtt.

Filed Under: Mat

Bondeomelett

Dette er en typisk norsk omelett, med en liten vri. Du lager den på 1, 2, 3 og mens den står i ovnen og godgjør seg, kan du fågjort noe annet. 4 porsjoner 800 g kjøttdeig av svin 2 ss margarin eller olje til steking10 stk. egg 2 dl vann 1 ts salt ½ ts […]

Filed Under: Mat

Helstekt indrefilet med ratatouille

Filed Under: Mat

Klassisk grep

terning 3 (tuborg) og 4 (ringnes) Å kalle noe Classic må være et klassisk markedsføringsgrep for å få en vare til å virke mer eksklusiv enn den nødvendigvis er. Så også med øl.I vinter har to nye Classic-øl dukket opp i butikkhyllene, eller skal vi heller si på pallene med boksøl.Det er Ringnes Classic og […]

Filed Under: Mat

  • «Previous Page
  • Gå til side 1
  • Interim pages omitted …
  • Gå til side 439
  • Gå til side 440
  • Gå til side 441

Tips: tips@h-a.no
Telefon: 62 51 95 00
Kontakt oss: red@h-a.no

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Geir Vestad
Fotosjef: Trond Lillebo


Kundeservice: Bestill abonnement // Omadressering // HA-kortet // Reklamasjon eller klager
Samtykke // Personvernerklæring // Om informasjonskapsler // Vilkår
Annonsér i HA: Bedrift / Privat
Logg inn på: eAvis // Mitt abonnement

Hamar Arbeiderblad © 2021 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no

Personvern og cookies

Hamar Arbeiderblad er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene du ser og bruker.

Vil du endre dine innstillinger for kontakt? Her finner du dine samtykker

Les mer