Samtidig med de to konsertene lørdag, slipper de også to singler. For på tampen av fjoråret spilte de inn to singler hos Sverre Galgum i Studio Betula i Ottestad. Nå er det klart for lansering både av «Psalm for the Suitcase» og «Scene of a Ford Falcon».

Og siden de først var i gang i studio, kjørte de på med ei hel plate, som også er under produksjon nå. For de fire karene i bandet har høyt aktivitetsnivå, både med plater og konserter.

– Det er naturlig for oss å spille så mye vi har sjansen til, sier de.

Ut på tur

William’s War Opposition spiller så mye at det blir en hel turné av det. Ikke mindre enn ti spillejobber står på spilleplanen. Så nå er de ute med campingvogna igjen. Den er blitt noe av et kjennemerke når bandet er på veg. Så har de da også kalt sommerens turné rett og slett «The Cæmping Wagon Tour». For såpass corny synes de et turnénavn bør være. Også i fjor var de ute med vogna; da var det «The Seidel Tour».

Bandet

«William’s War Opposition er en samling av fire slaskete studenter fra Hamar og ei gammal campingvogn.» Slik presenterer de seg selv i presseskrivet.

Bandet består av Markus Lierhagen, gitar og orgel (19), David Gunneng, trommer (18), Christoffer André Nymoen, bass (19) og David William Øynes, gitar, vokal, munnspill, orgel (18).

De startet i det små høsten 2016. Nå er de inne i sin hittil travleste periode noensinne.

Skriver sammen

Det er i hovedsak bandets vokalist og frontfigur David Øynes som skriver tekstene, men musikken samarbeider de om.

– Siden den første utgivelsen har alle fått enda større plass, sier de.

– Nå er det blitt alle vårt sitt.

– Jeg føler også at vi har fått en tydeligere profil og retning enn tidligere, sier David William Øynes.

Og skal de selv definere profilen sin, nevner de gjerne at folk kan vente seg «skranglete rock’n’roll, med røtter i 60- og 70-tallets populærmusikk, og med «et surfete og psykedelisk preg. «Fengende hippierock» ble uttrykket kalt i en anmeldelse i HA en gang, og de synes ikke det treffer så verst.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00