Lørdag åpner han for første gang utstilling på Sagbladfabrikken. Det er også den største og mest mangfoldige utstillingen han har holdt på hjemmebane.

Framfor alt er det de store maleriene, mange av dem i format på to ganger to meter, som setter sterkest preg på utstilling. Men her er også mindre malerier, pluss grafikk, som Dyrud ikke har vist før.

Dyremotiver preger mange av maleriene, enten det er elg, ulv eller sau som anes i bakgrunnen et sted. Og gjerne er det dyr som bærer en eller annen urform eller urkraft i seg, som han selv gjerne assosierer med en form for sjamanisme.

– Jeg jobber fortsatt med abstrakte motiver. Men ser også at figurene trer stadig mer fram, sier han.

– Uansett, enten uttrykket er abstrakt eller ikke, er det sterke forholdet til norsk natur med på å gi sitt preg til arbeidene.

Første gang

Det er første gang Bjørnulf Dyrud stiller ut på Sagbladfabrikken.

– Det begynte med at jeg malte noen store bilder, og måtte finne et sted å vise dem, sier han.

– Så jeg gjorde et framstøt overfor Sagbladfabrikken, og fikk raskt positivt svar. De fleste bildene er fra 2017, forteller han.

Nytt på utstillingen er at han også viser grafikk; litografier og monotypier. Og det er teknikker han kommer til å gå videre med, sier han.

Også akvareller har han jobbet med til denne utstillingen.

– Det må være minst 15 år siden sist, sier han.

Intuitivt

Selv påpeker han at han jobber intuitivt, og lar ting tre fram, som han sier.

Og han lar seg gjerne inspirere av en setning av Picasso; «Jeg leter ikke, jeg finner.»

Om motivene sier han at disse kan være like gåtefulle for han selv, som de kan være for dem som ser dem.

Til Beijing

Bjørnulf Dyrud har også utstillinger internasjonalt. Blant annet er han representert av et galleri i Barcelona. Og det er gjennom dette galleriet han skal delta på kunstmessen «Art Beijing» i slutten av april; en messe som trekker folk fra hele verden.

Men først skal han avslutte utstillingen i Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.