Oppgaven var å vise fram sin egen tolkning av Alf Prøysens låter, og deltakere skulle være født i 1999 eller senere. Programmet søndag kveld besto av fem innslag, med Samuel Massie som programleder.

Målløs vinner

Vinneren av den første utgaven var Christiane Skaug (15) fra Veldre / Gaupen, som sang sin egen versjon av «Lomnæsvisa». Hun var nesten uten ord og tydelig rørt etter ha fått en sjekk på 5.000 kroner, noe som hun slettes ikke hadde forventet.

– Jeg driver en del med sang og synger i ungdomskoret Amazing. Hele familien holder på med musikk, og jeg har vokst opp med Prøysen, forteller hun.

Ved siden av sang spiller hun tverrfløyte. På forhånd hadde hun spilt inn sin versjon av «Lomnæsvisa» på Garageband. Det ble en enkel instrumentering med trommer, gitar og tverrfløyte.

– Sangen handler om ei jente som ikke har det så bra. Hun vil ta livet sitt, men klarer det ikke.

Christiane Skaug kjenner seg igjen i å stå litt på utsiden, og valgte dermed denne visen. En for mange ukjent sang av Prøysen.

FØLG DRØMMEN

Samuel Massie ledet publikum med ledig stil gjennom kvelden, og minnet på hvor viktig det var å følge drømmen.

– Vendepunkt i livet mitt var da jeg sto opp for meg selv og valgte det jeg ville. Prøysen er en stor inspirasjon for meg, sa han.

Flere av deltakere var tydelig også inspirert av dybden i Prøysens tekster. Julie Kvalevaag-Holm (17) fra Brumunddal, hadde valgt «Lille Måltrost».

– Mange av Prøysens sanger handler om mennesker, og gir så mye mening. «Lille Måltrost» handler egentlig om moren til Alf, og mor-barn forhold; « … tre som er flinke og én som er god …».

I tillegg til sangere deltok et ungt jazzband fra Oslo, Matja Madonna. «Å, den som var en løvetann» ble framført i jazzversjon med Zakarias Meyer Øverli (16) på saksofon.

Større neste år?

– Tanken er å utvide dette konseptet, slik at det kan bli en stor utendørskonsert til neste år, forteller Hogne Moe.

– Samuel Massie er en utmerket ambassadør som kan spre dette rundt omkring i landet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00