Den første av fire kvelder i Kulturhuset med Øystein Sunde, var akkurat som man skulle forvente av den folkekjære visesangeren.

Med Meget i sløyd

Sunde stiller opp i Kulturhuset med et knippe utrolig fremragende og profesjonelle bluegrass-musikere i ryggen. Du skal være kjapp i svingene for å holde følge med en av verdens beste gitarister, men nei da, Meget i sløyd var ingen sinke. Med sine banjoer, mandoliner, slidegitar, kontrabass, trommer og felespill, ga de musikken et fint og organisk preg.

De fire karene introduserte visesangeren meget så elegant, og showet var i gang.

Det hele startet litt trått, med litt flat, tom lyd og musikere som måtte kvikne til bittelittegrann fra høstdvalen. Dog tok det ikke lang tid før både lydteknikeren, Øystein Sunde og bandet hadde funnet sin plass i den absurde og vittige verdenen som ble presentert av tekstforfatteren, og åpenbart for oss i publikum.

Din tullete og grove onkel

Sunde går inn i en rolle som den tullete og litt grove onkelen din, og alt som skjer føles nært og personlig. Han har en fantastisk evne til å presentere hele showet som en fortelling, med et nytt kapittel for hver sang. Mellom låtene er det alltid skøyerstreker og tullprat, samtidig som at Sunde sier noe relevant til lyrikken. Hos den fullsatte salen satt latteren løst, og folk var helt klart underholdt av alle de rare, vittige og absurde observasjonene Øystein Sunde har kladda ned.

Er ikke bare morsom

Spøking og tulle-tekster er ikke det eneste som rant ut av visesangeren på konserten i Kulturhuset. Øystein Sunde gjorde seg sårbar og spilte vakre, melankolske sanger som «Da jeg var en liten gutt». Nummeret var sart, og låt utrolig nydelig sammen med Meget i sløyd, som viste at de ikke bare kunne spille fort, men også harmonisk og følsomt.

Variert og folkelig

Konserten var en spennende affære, som aldri ble ensformig eller kje. Sunde spilte både med og uten band, og det var flott å høre på uansett. Konserten i Kulturhuset var variert, folkelig, og manglet verken gitarspell eller sjel.

Terningkast:5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00