Så hva har vi i glasset på en fredag som denne? Perler for svin heter ølet, med undertittel juicy IPA. Lervig tilbyr dette polølet på 0,33-flaske med alkoholinnhold på 6,3 prosent. Prisen er 53 kroner.

Fyldig og ufiltrert skyller ølet ned i glasset og utløser en intens, fruktig aroma av tropisk frukt. Og den skal vi stoppe opp litt ved, for denne følelsen av fruktighet er hele essensen i dette brygget. Lervig bruker, i tillegg til den velkjente IPA-humlen Simcoe, en nokså ung, nydyrket amerikansk humlesort kalt Mosaic. Denne er dyrket fram med Simcoe-humlen som utgangspunkt. Det er fra Mosaic at Lervig henter fram de tropiske, fruktige smakene. Ølet føles syrlig og har rikelig av de klassiske furunål-karakteristikkene vi kjenner fra en del vestkysthumle.

Ølet er nå å finne i Vinmonopolets basisutvalg. Det er et brygg for den lyse årstid, med rikelig av sommer og sol i smaksbildet. En kjempefin tørsteslokker på litt varmere dager, men det skulle også kunne parres fint med litt tyngre kjørretter fra grillen.

Som sagt. Lervig Aktiebryggeri skuffer sjelden. Bryggerne i vest viser seg gang på gang å være innovative og inspirerte. Og det resulterer også denne gangen i et godt øl, som det nok er en fordel om du vet å sette pris på raus humlekarakter for å bli ordentlig glad i. IPA-bølgen som red landet for noen år siden har flatet ut, men vi skulle mene at det fortsatt finnes rom for nye, spennende smaker tuftet på god humle. Jeg mener Lervig lykkes med det i Perler for svin.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.