Jeg fikk så akutt lyst på en IPA, så jeg plukket med meg en av de flaskene som er igjen etter Vinmonopolets spesialslipp 31. mars. Der var det mye dyrt og spesielt, og her i HAs ølspalte har jeg forsøkt å trekke fram de mer moderat prisede eksemplene.

I dag drikker vi en engelsk IPA fra Siren Craft brew. Og moderat og moderat Fru Blom, den koster 67 kroner for en 0,33. Da får du et 5,6 prosent sterkt øl.

Inspirasjonen for dette brygget er amerikansk vestkyst. Rødbrun og fin å se på er den, og lukter veldig gjenkjennelig av vestkysthumlesorter gjør den også. Sound wave har bryggeriet kalt denne IPAen og det navnet er nok ikke valgt uten grunn. Her skal man føle californisk bølgeskvulp når man drikker sin øl. Og det gjør man. Her er det rikelig med tropisk frukt, nektar og syrlighet i smaksbildet. Jeg opplever denne IPAen som veldig lett, og mer frisk og syrlig enn bitter. Avslutningen er temmelig kort.

Dette er en helt ålreit og fin sommerlig India pale ale som ville funket ypperlig å sette fram til grillmaten på sommerfester i hagen. En pris på nærmere 70 kroner per flaske gjør det temmelig uaktuelt.

Det finnes langt bedre, og mer komplekse, IPA-varianter å leske seg med, denne scorer først og fremst på den lettdrikkelige sommerfølelsen.

Siren Craft Brew, lokalisert i Berkshire i England, er et ungt bryggeri. Det ble startet i 2010, og Sound wave IPA er et av standardbryggene deres. I tillegg har de også andre IPA-varianter som tilbys som sesongbrygg. En frokoststout, en tørrhumlet berlinervariant og en pale ale er blant de andre kjernebryggene i virksomheten deres.

Jeg finner Sound wave IPA helt ålreit. Det er en lett og god IPA, men den forsvarer ikke å være et spesialøl til nær 70 kroner flaska.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00