Vi fortsetter vår lille rekke med tester av øl fra norske småbryggerier som for tiden er tilgjengelige hos Vinmonopolet i Hamar.

Denne fredagen setter vi en halvliter fra Inderøy Gårdsbryggeri på bordet. Svinpæls heter den, og det er en belgisk trippel-type. Prisen er stiv; 85 kroner for ei flaske.

Litt om bryggeriet. Det så sin spede start i 2004, og har gradvis blitt bygget opp til å i dag kunne brygge 20 ulike øltyper. Sju av dem er sterkøl. Bryggeriet ligger utenfor Steinkjer i Trøndelag. I år utvider også bryggeriet foretaket sitt med et eget spisested.

Så til ukens øl. Svinpæls, som har fått navnet sitt som en hyllest fra bryggeriet til norske husdyr, er på 6,7 prosent. Belgiskinspirert øl er alltid av interesse hjemme hos meg, så derfor var jeg spent da jeg skjenket Inderøy-ølet ned i glasset mitt. Ølet er ufiltrert og upasteurisert. Med det samme det treffer glassbunnen, frigjør dette ølet en eim av fruktighet. Et hint av krydder gjør at jeg får litt julefølelse. Ølet føles leskende og friskt, men jeg greier samtidig ikke helt å fri meg fra at det mangler litt den kompleksiteten en sterk og kraftig belgisk trippel skal ha for å nå helt opp. Piktogrammet bak på flasken viser halv sirkel med sødme, og det er i alle fall ikke å ta i. Her er sødme nok, og kanskje vel så det.

Inderøy lager en helt OK trippel, men jeg strekker meg ikke lenger enn til en firer fordi jeg synes det mangler litt på at de er helt der de skal være med dette brygget. Når prisen da samtidig bare mangler 15 kroner på hundrelappen, så er det lov å være ekstra kritisk.

Det er mye spennende lokalt brygg hos polet nå, og uten å røpe hvor vi drar videre kan jeg love norsk småbryggeri også i neste fredags ølspalte i HA.

Svinpæls

Inderøy Gårdsbryggeri

TERNING: 4

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00