Det ble sluppet mye spesielt og relativt kostbart øl. Jeg har valgt ut en amerikansk stout som koster hundrelappen. Og som faktisk er verdt pengene.

Ølet leveres på 0,65-flaske, holder 7 prosent og koster 100 kroner. Det er jo litt penger for ei ølflaske, men da må vi se litt nærmere på hva man faktisk får her.

Og det er litt av en helaftens nytelse. Pelican Brewing byr på en utrolig rik og robust stout som ligger svart som nattvaktskaffe i ølglasset. Tsunami-stouten har en veldig fin kombinasjon av å være kremet, men samtidig føles rustikk og med tydelige «slitekanter». Det er rause mengder kaffesmak i brygget, og rik, mørk karakter av røstet malt. Ølet har en flott fylde uten at det føles søtt eller tungt, det bare ligger godt i glasset og glir like godt gjennom ganen på tur ned gjennom en flott ølopplevelse.

Jeg er glad i god stout, og denne må jeg bare si at jeg synes er noe av det bedre jeg har drukket på veldig lenge. Den skal nytes i små slurker, slik at man kan kose seg med all kompleksiteten og alle smaksvalørene som ligger lagvis i dette ølet.

Pelican Brewing ligger nærmest bokstavelig talt på stranda i Pacific city oppe i Oregon, på den amerikanske stillehavskysten. Det ble startet i 1996 og har vært med på oppturen som en del av mikrobryggerirevolusjonen. Det er foreløpig lite å hente fra Pelican på det norske Vinmonopolet, men det bør det være all grunn til å gjøre noe med. Tsunami export stout brygges året rundt av Pelican. Og den er så god at den tvert burde gjøres tilgjengelig for et bredere ølpublikum. Jeg triller en sekser og var aldri i tvil om den. Dette er et knallgodt øl.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00