Det er der jeg har vært og hentet ukas øl i HA og, en bjønnsterk amerikaner som er brygget med belgisk inspirasjon.

Victory Brewing Company leverer fredagsølet vårt. Golden monkey er en trippelvariant tappet på boks, og med rause 9,5 prosent alkohol så er det et øl som sparker. Prisen er 70 kroner.

Golden monkey juger ikke; den er gyllen. Klar som en pilsner, og ikke helt ulik av farge heller. Men tipper du nesen over kanten av glasset skjønner du fort at dette er noe helt annet enn pils. Belgisk gjærkarakter flørter umiddelbart med luktesansen. At det er snakk om et øl med ganske bustete alkoholinnhold kan man merke. Dette smaker sterkøl, og den følelsen forsterkes av det krydrete, litt pepperaktige preget som hviler i ølets ellers litt halvtørre avslutning.

Victory Brewing Company brygger ølet med pilsnermalt som basemalt, og Tettnang og Mittelfrüh humle, som er med på å gi det krydrete preget. Dette er ellers relativt milde humler med lav alfasyre som brukes mye i tradisjonelle lagerøl.

En matkombinasjon som kunne vært spennende å prøve, er bryggeriets egen anbefaling til dette ølet. Victory hevder nemlig, og det står seg uprøvd fra min side, at Golden monkey er godt selskap til litt stramme oster av sauemelk. Kan være verdt å sjekke ut. Ellers skulle det funke fint til sjømatretter og. Og det kan du jo prøve ut nå som sjømaten egentlig er på sitt beste.

Alt i alt et veldig godt øl, ganske stramt, med masse krydder og muskler. Pennsylvania-bryggeriet brygger dette som et året rundt-øl, og det er tilgjengelig både på flaske og i boks.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00