«Verdens største ølfestival er i gang», heter det i rapportene fra München.

«Oktoberfesten, årlig folkefest i München i slutten av september og begynnelsen av oktober. Det er en av Europas største folkefester med 6–7 millioner besøkende som bl.a. kommer for å drikke øl. Innstiftet av Ludvig 1 av Bayern i 1810», heter det i Store norske leksikon.

Tusenvis av liter

Nå skal seidlene fylles på Stortorget i Hamar. Geir Halvorsen og Espen Bjørkheim i Eventlaget annonserer med ompamusikk, sauerkraut og gutta snakker om å selge mellom 6.000 og 10.000 liter øl. De sier det er plass til 1.500 gjester innenfor, «til en hver tid», på Stortorget, hvor det settes opp et stort telt.

Mulighetene er mange for den som er glad i Oktoberfest. Selvsagt i München, i år fra 16. september til 3. oktober – men også på Lillehammer, Tanangen, Drammen, Elverum, Abu Dhabi, Madrid – og nå altså Hamar.

– Det er lurt å være ute i god tid når det gjelder å kjøpe billett, sier Halvorsen og Bjørkheim, som forteller at 700 – 800 billetter allerede er solgt.

Garanti

Festen starter fredag ettermiddag, 6. oktober. Festen avsluttes natt til søndag.

– Vi har hyret Oslo Blaaseorkester, Norges beste på tyrolermusikk, med 17 mann på scenen – og de vil gå på scenen tre ganger hver kveld. Innimellom er Ørnulv Snortheim og Thomas Härkönen DJ’s med tysk-østerriksk hurramusikk, sier Halvorsen og Bjørkheim.

Festgeneralene har store forventninger til Oslo Blaaseorkester, et partyband som reklamerer slik for seg selv:

«Med over 20 års erfaring fra scenen iført lederhosen og gøyale hatter er Oslo Blaaseorkester et sikkert valg for å få stemningen i arrangementet på topp.»

Og:

«Vi garanterer god stemning og høy seidelføring.»

Da er det bare å bestille hatt og skinnbukse. Og kanskje til og med gjøre som Geir Halvorsen og Espen Bjørkheim; varme opp med ekte varer, ta turen til München - for inspirasjon og for å plukke opp noen gode ideer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.